A masa harinát keverjük össze a vízzel, majd adjunk hozzá sót, füstölt paprikát és a cukrot. Az olívaolajat is keverjük hozzá, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.
Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A zöld chilit apróra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához, hogy egy kis pikáns ízt adjunk a tamalitónak.
A chili mennyiségét az ízlésünk szerint szabályozhatjuk, hogy elérjük a kívánt csípősséget.
A tésztát kis golyókká formáljuk, majd enyhén lisztezett felületen kézzel vagy sodrófával lapítsuk el őket.
A golyókat ne nyomjuk túl vékonyra, hogy a tamalito ne száradjon ki sütés közben.
A lapított tésztát egy tálba rakjuk, majd szórjuk meg szezámmaggal, hogy szép ropogós külseje legyen.
A szezámmag nemcsak ízt ad az ételnek, hanem ropogós textúrát is biztosít.
A tamalitókat egy serpenyőben, közepes lángon, mindkét oldalukat süssük meg 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A serpenyő alját enyhén kenjük meg olajjal, hogy a tamalitók ne ragadjanak le.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, hogy még frissebb ízt kapjunk, és az étel szép színt kapjon.
A koriander frissessége kiemeli a tamalito ízét és jól illik a szezámmaghoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.