Tamalito szezámmaggal, frissen sült, ropogós kukoricás étel

Tamalito szezámmaggal

A Tamalito egy klasszikus mexikói étel, amelyet az őslakos mexikói népek készítettek kukoricából. A tamalito egy apró, ínycsiklandó falat, amelyet szezámmaggal és különböző fűszerekkel készítenek. Az étel a hagyományos mexikói konyha egyik alapköve, és rendkívül népszerű különböző ünnepeken. A szezámmag és a koriander frissessége egyedülálló ízt ad ennek a hagyományos ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Masa harina (kukoricaliszt)
150 ml Víz
2 ek. Szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander (opcionális)
0.5 tk. Füstölt paprika
1 db Zöld chili
100 ml Tej
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A masa harinát keverjük össze a vízzel, majd adjunk hozzá sót, füstölt paprikát és a cukrot. Az olívaolajat is keverjük hozzá, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.

    Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A zöld chilit apróra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához, hogy egy kis pikáns ízt adjunk a tamalitónak.

    A chili mennyiségét az ízlésünk szerint szabályozhatjuk, hogy elérjük a kívánt csípősséget.

    3

    A tésztát kis golyókká formáljuk, majd enyhén lisztezett felületen kézzel vagy sodrófával lapítsuk el őket.

    A golyókat ne nyomjuk túl vékonyra, hogy a tamalito ne száradjon ki sütés közben.

    4

    A lapított tésztát egy tálba rakjuk, majd szórjuk meg szezámmaggal, hogy szép ropogós külseje legyen.

    A szezámmag nemcsak ízt ad az ételnek, hanem ropogós textúrát is biztosít.

    5

    A tamalitókat egy serpenyőben, közepes lángon, mindkét oldalukat süssük meg 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A serpenyő alját enyhén kenjük meg olajjal, hogy a tamalitók ne ragadjanak le.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, hogy még frissebb ízt kapjunk, és az étel szép színt kapjon.

    A koriander frissessége kiemeli a tamalito ízét és jól illik a szezámmaghoz.