Tamari szójaszószos lazac friss korianderrel tálalva

Tamari lazaccal

A Tamari lazac egy friss és ínycsiklandó étel, amely az egészséges étkezés híveinek ideális választás. A Tamari szójaszósz egy gazdag és sós alap, amely a lazac finom ízét kiemeli. A friss lime és koriander frissességet ad az ételnek, így minden falat igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel gyorsan elkészíthető, így ideális egy könnyű vacsorához vagy különleges ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Lazacfilé
3 ek. Tamari szójaszósz
2 ág Mielőtt koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Lime lé
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Chili (opcionális)
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét öblítsd le, majd itasd fel róla a vizet papírtörlővel. Sózd meg enyhén.

    Ha friss lazacot használsz, ügyelj arra, hogy ne túl sós a bőrét, hogy ne emelje fel az étel természetes ízét.

    2

    A Tamari szójaszószt öntsd egy kis tálba. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért. Adj hozzá lime levet és olívaolajat. Ha szeretnéd, egy kis chili port is adhatunk hozzá a fűszeresebb ízhez.

    A gyömbér reszelése segít, hogy friss és intenzív ízt kapjon a szósz.

    3

    A lazacot tedd egy sekély tálba, és öntsd rá a szójaszósz keveréket. Hagyjuk pácolódni 20-30 percig.

    A pácolás segít, hogy a lazac finom ízesítést kapjon, de ne hagyjuk túlságosan sokáig, hogy ne veszítse el a frissességét.

    4

    A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A lazacot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Süsd 15-20 percig, amíg a lazac könnyedén szétesik, és szép aranybarna színűvé válik.

    Ne süsd túl a lazacot, mert akkor száraz lesz. Tartsd szem előtt, hogy a lazac gyorsan megsül.

    5

    A tálaláshoz apróra vágj egy kis petrezselymet és koriandert. Szórd meg a kész lazacot friss zöldfűszerekkel, és egy kevés lime levét is facsarhatsz a tetejére.

    A friss fűszerek és lime egyensúlyozzák az ízeket és frissességet adnak az ételnek.