A lazacfilét öblítsd le, majd itasd fel róla a vizet papírtörlővel. Sózd meg enyhén.
Ha friss lazacot használsz, ügyelj arra, hogy ne túl sós a bőrét, hogy ne emelje fel az étel természetes ízét.
A Tamari szójaszószt öntsd egy kis tálba. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért. Adj hozzá lime levet és olívaolajat. Ha szeretnéd, egy kis chili port is adhatunk hozzá a fűszeresebb ízhez.
A gyömbér reszelése segít, hogy friss és intenzív ízt kapjon a szósz.
A lazacot tedd egy sekély tálba, és öntsd rá a szójaszósz keveréket. Hagyjuk pácolódni 20-30 percig.
A pácolás segít, hogy a lazac finom ízesítést kapjon, de ne hagyjuk túlságosan sokáig, hogy ne veszítse el a frissességét.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A lazacot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Süsd 15-20 percig, amíg a lazac könnyedén szétesik, és szép aranybarna színűvé válik.
Ne süsd túl a lazacot, mert akkor száraz lesz. Tartsd szem előtt, hogy a lazac gyorsan megsül.
A tálaláshoz apróra vágj egy kis petrezselymet és koriandert. Szórd meg a kész lazacot friss zöldfűszerekkel, és egy kevés lime levét is facsarhatsz a tetejére.
A friss fűszerek és lime egyensúlyozzák az ízeket és frissességet adnak az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.