Tamari rizstészta, szezámolajjal és lime-mal tálalva

Tamari rizstésztával

A Tamari rizstészta egy ínycsiklandó ázsiai étel, amelyet szezámolajjal és tamari szójaszószával ízesítenek. A rizstészta évek óta elterjedt a gluténmentes étrendet követők körében, mivel könnyen emészthető és gazdag ízű. A lime frissítő íze és a zöldségek különleges kombinációja teszi ezt az ételt egyszerű, mégis ínycsiklandó főétellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 ek. Tamari szójaszósz
200 g Rizstészta
2 szál Friss zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 ek. Szezámolaj
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chili
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát forró vízben főzd meg 5-7 percig, amíg megpuhul. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

    A rizstészta hajlamos gyorsan szétcsúszni, ezért figyelj a főzés idejére, hogy ne főzd túl.

    2

    A zöldhagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd. A gyömbért hámozd meg és reszeld le, a zöld chilit szeleteld fel.

    A friss gyömbér reszelése erőteljesebb ízt ad a tésztának, mint a por alakú gyömbér.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott zöldhagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű lesz. Ha szükséges, csökkentsd a hőt.

    4

    Add hozzá a paprikát, gyömbért és zöld chilit. Keverd jól össze, és pirítsd őket 2-3 percig.

    A zöld chili fokozza az étel pikáns ízét, de ha nem szereted a csípőset, használhatsz kevesebbet.

    5

    Öntsd rá a tamari szójaszószt, és hagyd egy kicsit főni, hogy a zöldségek felvegyék az ízeket. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis szójaszószt vagy lime levet.

    A tamari szójaszósz gazdagabb ízű, mint a hagyományos szójaszósz, és gluténmentes alternatíva.

    6

    Add hozzá a főtt rizstésztát, és alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen beolvadjon az ízesített szószba. Főzd 1-2 percig, hogy minden jól összeérjen.

    A rizstésztát ne keverd túl hevesen, hogy ne törjön össze.

    7

    Tálald a kész ételt friss lime levével megöntözve és egy kis extra szezámolajjal a tetején, ha szeretnéd.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a tamari szójaszósz gazdag ízét.