Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a fokhagymát és reszeld le a gyömbért. Keverd össze a joghurtot, a citromlevet, a fokhagymát, a gyömbért, valamint az összes fűszert egy tálban.
Használj görög joghurtot a sűrűbb és krémesebb pácért.
Helyezd a báránybordákat egy nagy tálba, és öntsd rá a fűszeres joghurtos pácot. Alaposan keverd össze, hogy a pác egyenletesen bevonja a húsdarabokat. Hagyd pihenni legalább 4 órán keresztül, vagy még jobb, ha egy éjszakán át hűtőben tárolod.
Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb és puhább lesz.
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, vagy készíts elő egy grillt közepes-magas hőmérsékletre.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a hús egyenletesen süljön meg.
Helyezd a bepácolt báránybordákat egy sütőtepsire vagy grillrácsra, és süsd őket 20-25 percig, amíg a hús megpuhul és kívül enyhén megpirul. Fordítsd meg a sütés felénél, hogy mindkét oldalon egyenletesen megsüljön.
Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd a hús belső hőmérsékletét. A báránybordák akkor vannak készen, ha a belső hőmérsékletük eléri a 63°C-ot (medium rare) vagy a 71°C-ot (medium).
Tálald frissen, például naan kenyérrel vagy párolt rizzsel, és kínálj mellé friss salátát.
Egy friss, mentás joghurtszósszal is feldobhatod az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.