Tandoori csirke pite tálalva, friss korianderrel és sajttal díszítve

Tandoori csirke pite

A Tandoori csirke pite egy igazán különleges fogás, amely az indiai konyha ízeit ötvözi a hagyományos pitével. A csirke tandoori masala pácban való marinálása gazdag ízvilágot ad a húsnak, miközben a tésztában sült sajt és koriander frissessége igazán különlegessé teszi ezt az ételt. A pite egy tökéletes választás lehet egy családi étkezéshez vagy egy vendégváró fogáshoz, hiszen könnyen elkészíthető és izgalmas új élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pitétészta
500 g Csirkemell filé
3 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 ml Joghurt
1 ek. Citromlé
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander
1 db Hagyma
100 g Sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, hogy könnyen átjárják a fűszerek. Tedd félre.

    A csirkemell daraboknak kisebbeknek kell lenniük, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljenek.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, finomra reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban. Adj hozzá sót és borsot.

    A joghurt segít, hogy a csirke szaftos maradjon, miközben a fűszerek mélyebben beépülnek.

    3

    A csirkemell darabokat tedd a pácba, és jól keverd össze. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.

    Minél hosszabb ideig marinálod a csirkét, annál ízesebb és szaftosabb lesz.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A pitétésztát nyújtsd ki és helyezd egy piteformába. Ha szükséges, érdemes kicsit megpirítani a tésztát, hogy ropogós legyen.

    A tésztát egy kicsit megpiríthatod a sütőben, hogy ne ázzon el a pácban lévő csirkétől.

    5

    A csirkemell darabokat süsd meg serpenyőben 5-6 percig, amíg szépen átsülnek és enyhén megpirulnak.

    A csirke darabokat érdemes néhány percenként megforgatni, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

    6

    A sült csirkét tedd a pitétészta aljára, majd szórd meg reszelt sajttal és apróra vágott hagymával. Tedd a pitét a sütőbe és süsd kb. 15-20 percig, amíg a tészta és a sajt aranybarnára sül.

    Ha a sajt túl gyorsan pirulna, érdemes letakarni a pitét fóliával, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis citromlével a tetejére.

    A koriander friss íze és a citromlé frissítik az ételt, tökéletesen kiegészítik a fűszeres csirke ízét.