A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd tedd félre.
Minél kisebbek a csirke darabok, annál gyorsabban átsülnek és jobban átjárják a fűszerek.
Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, finomra reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban. Adj hozzá sót és borsot.
A joghurt segít a csirke szaftosságának megőrzésében, miközben a fűszerek jól behatolnak a húsba.
A csirkét tedd a pácba, és alaposan keverd össze. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.
Minél tovább pihenteted a csirkét a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz.
Melegítsd elő a serpenyőt vagy grillt közepes hőmérsékletre, és süsd a csirkét 5-6 percig, amíg átsül és enyhén megpirul.
A csirke sütése közben figyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a szaftosságát.
A rizst öblítsd át, majd tedd egy lábasba a vízzel és egy csipet sóval. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd le 12-15 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz elpárolog.
A basmati rizs különlegesen illatos és könnyű, ha jól van főzve. Ha biztosra akarsz menni, használj rizsfőzőt.
A kész csirkét tálald a friss, párolt rizzsel. Szórd meg friss korianderrel és egy kis citromlével a tetejére.
A koriander friss íze kiemeli a tandoori csirke fűszeres aromáit, így ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.