Tandoori csirke tálalva basmati rizzsel, friss korianderrel díszítve

Tandoori csirke rizs

A Tandoori csirke rizs az indiai konyha egyik népszerű fogása, amely a tandoori masala fűszeres pácban készült csirkét és a jól elkészített basmati rizst kombinálja. A joghurtos pác szaftossá teszi a csirkét, miközben a fűszerek gazdag ízvilágot adnak neki. A basmati rizs könnyed és illatos, tökéletes kísérője a fűszeres csirke daraboknak. Ezt az ételt gyakran tálalják friss korianderrel, amely egy friss, zöld ízt ad, és még intenzívebbé teszi az étel élményét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
3 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 ml Joghurt
1 ek. Citromlé
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olaj
200 g Basmati rizs
400 ml Víz
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd tedd félre.

    Minél kisebbek a csirke darabok, annál gyorsabban átsülnek és jobban átjárják a fűszerek.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, finomra reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban. Adj hozzá sót és borsot.

    A joghurt segít a csirke szaftosságának megőrzésében, miközben a fűszerek jól behatolnak a húsba.

    3

    A csirkét tedd a pácba, és alaposan keverd össze. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.

    Minél tovább pihenteted a csirkét a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz.

    4

    Melegítsd elő a serpenyőt vagy grillt közepes hőmérsékletre, és süsd a csirkét 5-6 percig, amíg átsül és enyhén megpirul.

    A csirke sütése közben figyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a szaftosságát.

    5

    A rizst öblítsd át, majd tedd egy lábasba a vízzel és egy csipet sóval. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd le 12-15 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz elpárolog.

    A basmati rizs különlegesen illatos és könnyű, ha jól van főzve. Ha biztosra akarsz menni, használj rizsfőzőt.

    6

    A kész csirkét tálald a friss, párolt rizzsel. Szórd meg friss korianderrel és egy kis citromlével a tetejére.

    A koriander friss íze kiemeli a tandoori csirke fűszeres aromáit, így ne hagyd ki!