Tandoori csirke tészta friss korianderrel és lime levével tálalva

Tandoori csirke tészta

A tandoori csirke tészta egy ínycsiklandó étel, amely az indiai tandoori ízeket ötvözi a tészta könnyedségével. A tandoori fűszerek, mint a paprika, gyömbér és koriander, jellegzetes aromát adnak a csirkehúsnak, miközben a joghurtos pác segít abban, hogy a hús szaftos maradjon. Az étel gyorsan elkészíthető, miközben gazdag ízélményt kínál. Tökéletes választás, ha egy gyors és ízletes főételt keresel, amely különleges ízeket kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkehús (filé)
200 g Tészta
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
100 g Jogurt
2 ek. Olívaolaj
2 db Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 db Lime
0.5 tk.
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kis darabokra, majd keverd össze a joghurttal, a tandoori fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, lime levével és egy csipet sóval. Hagyd pihenni 20-30 percig, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.

    A pihenés segíti a fűszerek beivódását a húsba, így az ízek intenzívebbek lesznek.

    2

    Közben főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Miután megfőtt, öblítsd le hideg vízzel, hogy elálljon és ne ragadjon össze.

    A tészta főzésekor ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne főjön szét.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a pácolt csirkehúst. Pirítsd meg közepes lángon, amíg a hús teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.

    A tűzhely hőmérséklete befolyásolhatja a főzés idejét, ügyelj arra, hogy a hús ne égjen meg.

    4

    Miután a csirke elkészült, keverd hozzá a főtt tésztát, és alaposan forgasd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a fűszeres szósszal.

    A tésztát óvatosan forgasd, hogy ne törjön össze, és ne veszítse el a formáját.

    5

    Tálald a tésztát, és szórd meg friss korianderrel. Egy kis lime levet is csepegtethetsz a tetejére, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.

    A koriander és lime tökéletesen kiemeli a tandoori fűszerek ízét, és frissítő hatást ad az ételnek.