A csirkehúst vágd kis darabokra, majd keverd össze a joghurttal, a tandoori fűszerkeverékkel, a zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, lime levével és egy csipet sóval. Hagyd pihenni 20-30 percig, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
A pihenés segíti a fűszerek beivódását a húsba, így az ízek intenzívebbek lesznek.
Közben főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Miután megfőtt, öblítsd le hideg vízzel, hogy elálljon és ne ragadjon össze.
A tészta főzésekor ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne főjön szét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a pácolt csirkehúst. Pirítsd meg közepes lángon, amíg a hús teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.
A tűzhely hőmérséklete befolyásolhatja a főzés idejét, ügyelj arra, hogy a hús ne égjen meg.
Miután a csirke elkészült, keverd hozzá a főtt tésztát, és alaposan forgasd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a fűszeres szósszal.
A tésztát óvatosan forgasd, hogy ne törjön össze, és ne veszítse el a formáját.
Tálald a tésztát, és szórd meg friss korianderrel. Egy kis lime levet is csepegtethetsz a tetejére, hogy frissítő ízt adjon az ételnek.
A koriander és lime tökéletesen kiemeli a tandoori fűszerek ízét, és frissítő hatást ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.