Tebamoto yakitori csirke szárny váll pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Tebamoto yakitori (csirke szárny váll)

A Tebamoto yakitori egy hagyományos japán étel, amely csirke szárny vállból készül. A csirke szárny váll ropogós, gazdag textúrájú húsával és finom zsíros rétegeivel igazi ínycsiklandó étel. A szójaszósz és mirin kombinációja emeli ki az étel ízét, míg a grillezés során a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos marad. A Tebamoto yakitori egy közkedvelt étel Japánban, és remek választás grillezéshez vagy étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke szárny váll
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke szárny vállakat megtisztítod és szükség szerint feldarabolod. A vállrészben található kis ízületek segítenek abban, hogy a hús ne száradjon ki a sütés alatt.

    A csirke szárny váll különleges ízét a zsírosabb húsrész biztosítja, így nem szükséges túl sok marinád.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke szárny vállra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél hosszabb ideig marinálod, annál ínycsiklandóbb lesz, de 20 perc is elég ahhoz, hogy jól átjárja a hús a marinádot.

    3

    A csirke szárny vállakat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy a hús egyenletesen át tudjon sülni.

    Áztasd be a pálcikákat vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a csirke szárny vállakat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    Ne süsd túl, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a húsnak.