Kezdd azzal, hogy a csirke szárny vállakat megtisztítod és szükség szerint feldarabolod. A vállrészben található kis ízületek segítenek abban, hogy a hús ne száradjon ki a sütés alatt.
A csirke szárny váll különleges ízét a zsírosabb húsrész biztosítja, így nem szükséges túl sok marinád.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke szárny vállra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél hosszabb ideig marinálod, annál ínycsiklandóbb lesz, de 20 perc is elég ahhoz, hogy jól átjárja a hús a marinádot.
A csirke szárny vállakat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy a hús egyenletesen át tudjon sülni.
Áztasd be a pálcikákat vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a csirke szárny vállakat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.
Ne süsd túl, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.