Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A só egyenletes eloszlása fontos a tésztában, ezért érdemes a liszttel összekeverni.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így könnyebb lesz palacsintát sütni.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebben sül.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd oda az olajat.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
A palacsinta akkor jó, ha mindkét oldala szép aranybarna.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták hajlamosak leragadni, adj egy kevés olajat a tésztához.
A baconös töltelékhez süsd ropogósra a felkockázott bacont egy serpenyőben, majd szűrd le a felesleges zsiradékot.
A ropogós bacon még ízletesebb a palacsintában.
Keverd össze a tejfölt a reszelt sajttal, az őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A töltelékbe ízlés szerint adhatsz még fokhagymát vagy más fűszereket is.
A kész palacsintákat töltsd meg a baconös-tejfölös keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A töltött palacsintákat érdemes azonnal tálalni, amíg még melegek.
Helyezd a töltött palacsintákat egy tepsibe, szórd meg a tetejüket további reszelt sajttal, majd 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad.
Ha nem szeretnéd sütőben sütni, serpenyőben is ráolvaszthatod a sajtot alacsony lángon, fedő alatt.
Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel meghintve.
A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is, vagy akár egy kevés friss, aprított újhagymát a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.