Tejfölös-baconos palacsinta frissen sütve

Tejfölös-baconos palacsinta

A tejfölös-baconos palacsinta egy igazi kiadós és laktató magyar fogás, amely tökéletes választás egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához. A ropogós bacon és a krémes tejföl tökéletesen kiegészítik egymást, míg a sütőben megolvadó sajt még gazdagabbá teszi az ízeket. Ha egy különlegesebb, sós palacsintát keresel, amely egyszerre szaftos és ropogós, akkor ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
150 g Füstölt bacon
200 g Tejföl
100 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A só egyenletes eloszlása fontos a tésztában, ezért érdemes a liszttel összekeverni.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így könnyebb lesz palacsintát sütni.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebben sül.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd oda az olajat.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    A palacsinta akkor jó, ha mindkét oldala szép aranybarna.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták hajlamosak leragadni, adj egy kevés olajat a tésztához.

    7

    A baconös töltelékhez süsd ropogósra a felkockázott bacont egy serpenyőben, majd szűrd le a felesleges zsiradékot.

    A ropogós bacon még ízletesebb a palacsintában.

    8

    Keverd össze a tejfölt a reszelt sajttal, az őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.

    A töltelékbe ízlés szerint adhatsz még fokhagymát vagy más fűszereket is.

    9

    A kész palacsintákat töltsd meg a baconös-tejfölös keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A töltött palacsintákat érdemes azonnal tálalni, amíg még melegek.

    10

    Helyezd a töltött palacsintákat egy tepsibe, szórd meg a tetejüket további reszelt sajttal, majd 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad.

    Ha nem szeretnéd sütőben sütni, serpenyőben is ráolvaszthatod a sajtot alacsony lángon, fedő alatt.

    11

    Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel meghintve.

    A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is, vagy akár egy kevés friss, aprított újhagymát a még intenzívebb ízélményért.