A csicseriborsót főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul, majd tedd félre.
Használhatsz konzerv csicseriborsót is, ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paradicsomot kockázd fel.
A fokhagymát és a hagymát finomra apríthatod, hogy a szószba jól beépüljenek.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mivel az keserűvé teheti az ételt.
Add hozzá a paradicsomot, a pirospaprikát és a köményt, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
Ha túl sűrűnek tűnik a szósz, egy kevés víz hozzáadásával hígíthatod.
Ezután add hozzá a kókusztejet és a főtt csicseriborsót. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusztej sima és gazdag szószt ad, de ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne váljon túl sűrűvé.
A tengeri halat kockázd fel, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd további 5 percig, amíg a hal megpuhul.
A halat ne főzd túl, hogy ne száradjon ki. A halak különböző fajtái is jól működnek ebben az ételben.
Tálald a kész ételt friss korianderrel és citromlével megbolondítva.
A citrom frissességet ad a kész ételnek, és a koriander az ízeket kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.