Tenga csicseriborsóval, gazdag szószban, friss korianderrel díszítve

Tenga csicseriborsóval

A Tenga egy tradicionális indiai étel, amely a fűszeres, kókusztejes szószban készült halat jelenti. A csicseriborsó a hús helyettesítésére szolgál, így vegetáriánusok és vegánok számára is tökéletes választás. Az étel gazdag ízvilága és tápláló összetevői minden étkezést különlegessé tesznek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó
300 g Tengeri hal (pl. tilápia vagy harcsa)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul, majd tedd félre.

    Használhatsz konzerv csicseriborsót is, ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paradicsomot kockázd fel.

    A fokhagymát és a hagymát finomra apríthatod, hogy a szószba jól beépüljenek.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mivel az keserűvé teheti az ételt.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a pirospaprikát és a köményt, majd főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    Ha túl sűrűnek tűnik a szósz, egy kevés víz hozzáadásával hígíthatod.

    5

    Ezután add hozzá a kókusztejet és a főtt csicseriborsót. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej sima és gazdag szószt ad, de ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne váljon túl sűrűvé.

    6

    A tengeri halat kockázd fel, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd további 5 percig, amíg a hal megpuhul.

    A halat ne főzd túl, hogy ne száradjon ki. A halak különböző fajtái is jól működnek ebben az ételben.

    7

    Tálald a kész ételt friss korianderrel és citromlével megbolondítva.

    A citrom frissességet ad a kész ételnek, és a koriander az ízeket kiemeli.