Tenga paradicsommal, friss hal kókusztejben, paradicsommal és korianderrel

Tenga paradicsommal

A Tenga egy hagyományos indiai étel, amely friss halat, paradicsomot és kókusztejet kombinál, hogy egy gazdag és ínycsiklandó fogást hozzon létre. Az étel egyesíti a friss fűszereket, a paradicsom frissességét és a kókusztej krémes állagát. A Tenga különösen népszerű a dél-indiai konyhában, ahol a friss hal és a fűszeres alapanyagok dominálnak. Az étel tápláló és könnyed, tökéletes választás egy hétköznapi vagy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Hal (például tőkehal vagy tilápia)
4 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 ml Kókusztej
2 ek. Friss koriander
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 db Chili
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    Friss halat használj, hogy a hús puha és ízletes maradjon.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, és pirítsd meg egy serpenyőben az olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Add hozzá a serpenyőhöz a hagymákhoz, és főzd össze 5-7 percig.

    A paradicsomot a legjobb frissen használni, de ha konzervet használsz, ne felejtsd el jól leöblíteni.

    4

    Add hozzá a kókusztejet, köményt, kurkumát, chili darabokat, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A kókusztej krémes alapot ad az ételnek, miközben a fűszerek és chili adják meg az ízek gazdagságát.

    5

    Miután a szósz egy kicsit besűrűsödött, add hozzá a haldarabokat, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.

    A halat ne főzd túl, mert akkor szétmállhat. A halnak könnyedén át kell puhulnia, de nem szétmállnia.

    6

    A kész ételt szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss íze kiemeli a halas étel ízét, és a végén díszítésként is tökéletes.