A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
A burgonya főzővize legyen sós, mert így ízesebb lesz a gnocchi.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát alaposan szűrd le, hogy ne legyen vizes a tészta. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mert a meleg burgonya megolvasztja a vajat és ragacsos lesz a tészta.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, ezért fokozatosan adagold. A tészta ne legyen túl kemény, mert akkor nehéz lesz vele dolgozni.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A gnocchi mintázata nem csak dekoratív, hanem segít a szósznak jobban megtapadni a tésztán.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
A gnocchik akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert széteshetnek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá a tenger gyümölcsei keveréket, és pirítsd 3-4 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
Ha fagyasztott tenger gyümölcseit használsz, előtte olvaszd ki és szárítsd meg, hogy ne legyen vizes a szósz.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd közepes lángon 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
A fehérbor elhagyható, de mélyebb ízt ad a szósznak.
Add hozzá a paradicsompürét és a tejszínt, majd keverd alaposan össze. Főzd további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A szósz sűrűségét a tejszín mennyiségével szabályozhatod.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
A gnocchi könnyen összetörhet, ezért óvatosan keverd a szósszal.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal.
A petrezselyem és a bors frissességet és pikáns ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.