Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha kissé ragad, szórj még kevés lisztet a kezeddel rá.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Túl meleg víz megöli az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata. Tipp: huzatmentes meleg helyen a legjobb kelni hagyni, például kikapcsolt sütőben világítással.
Ha nincs időd, a tésztát kelesztheted gyorsabban is: tedd egy tálba, fedd le nedves konyharuhával, és helyezd a mikróba 2-3 percre alacsony fokozaton.
A tésztát oszd 8 részre, formázz belőlük ovális lapokat, hajtsd félbe, közéjük sütőpapírt téve, majd helyezd párolóba. Pihentesd 15 percig, végül párold 10–12 percig közepes lángon. Tipp: ne nyisd fel a fedőt párolás közben!
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bucik összeragadjanak párolás közben. Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend meg olajjal a bucik belső felét.
A csirkemellet szeleteld vékony csíkokra. Egy serpenyőben keverd össze a szójaszószt, barnacukrot, aprított fokhagymát, gyömbért, rizsecetet és szezámolajat, majd forrósítsd fel. Add hozzá a csirkét, és főzd 10–15 percig, míg a szósz besűrűsödik és a hús átsül. Tipp: folyamatos keverés mellett nem ég le a szósz.
A csirkemell helyett használhatsz csirkecomb filét is, az még szaftosabb lesz. A gyömbért és fokhagymát reszelheted is, ha nem szereted a nagyobb darabokat.
A kész teriyaki csirkét hagyd kissé hűlni, hogy a szósz sűrűbbé váljon és jobban tapadjon a húshoz. Tipp: ha szeretnéd, sűrítheted kevés keményítővel is, vízben elkeverve.
A keményítőt mindig hideg vízben keverd el, mielőtt a szószhoz adod, különben csomós lesz.
Tálalás: nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a teriyaki csirkéből, majd szórd meg szezámmaggal. Azonnal melegen tálald. Tipp: kínálhatsz mellé uborkaszeleteket vagy friss koriandert is.
A bucikat tálalás előtt melegítsd meg gőz fölött vagy a mikróban, hogy puhák legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.