Thai curry marhahússal tálalva

Thai curry marhahússal

A thai curry marhahússal az ázsiai konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. A kókusztej selymes állaga, a curry paszta intenzív íze, valamint a friss lime és koriander harmóniája egy egzotikus utazásra hívja a kóstolót. Ez az étel nemcsak gazdag ízvilágával, hanem egyszerű elkészíthetőségével is hódít, így tökéletes választás akár egy különleges vacsorára is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lábszár vagy comb)
400 ml Kókusztej
2 ek. Thai curry paszta (piros)
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 ek. Hal szósz
1 db Lime leve
1 csokor Friss koriander
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, a zöldségeket (sárgarépa, cukkini, paprika) szeleteld hasonló méretű darabokra.

    A vékony csíkokra vágott hús gyorsabban megpuhul. A zöldségeket hasonló méretűre vágva biztosíthatod, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevíts olajat, és pirítsd meg a marhahúst, amíg barnás színt kap. Vedd ki, és tedd félre.

    A húst magas hőfokon pirítsd, hogy kérget kapjon, és belül szaftos maradjon. Ne tegyél túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.

    3

    A serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért 1-2 percig.

    A gyömbér friss és pikáns ízt ad a currynek. Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megéghetnek.

    4

    Add hozzá a curry pasztát, és keverd össze, amíg az illatos nem lesz.

    A curry paszta erőssége változó lehet, ezért először kevesebbet adj hozzá, majd kóstold meg, és ha szükséges, tegyél még bele. Pirítsd a curry pasztát, hogy az ízei kibontakozzanak.

    5

    Öntsd fel kókusztejjel, és keverd simára. Add hozzá a hal szószt és a lime levét, majd forrald fel.

    A kókusztej krémes és édes ízt ad a currynek. A hal szósz sós és umami ízt ad, de vigyázz, mert nagyon intenzív. A lime leve friss és savanykás ízt ad a currynek.

    6

    Tedd vissza a marhahúst és a szeletelt zöldségeket a serpenyőbe. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a hús megpuhul és a zöldségek ropogósak maradnak.

    Ne főzd túl a zöldségeket, mert elveszítik a ropogósságukat. Ha szükséges, önts hozzá egy kevés vizet, hogy a curry ne égjen le.

    7

    Tálald frissen főtt jázmin rizzsel, és szórd meg friss korianderrel.

    A jázmin rizs illatos és puha, tökéletesen illik a curryhez. A koriander friss és citrusos ízt ad az ételnek. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.