Thai édes-savanyú csirke ananásszal tálalva

Thai édes-savanyú csirke ananásszal

A thai édes-savanyú csirke egy ikonikus ázsiai fogás, amelyet világszerte kedvelnek az ízek tökéletes egyensúlya miatt. A ropogós paprikák, a lédús ananász és a fűszeres, selymes szósz harmóniája teszi ezt az ételt ellenállhatatlanná. Ez a recept a klasszikus thai konyha egyik legismertebb étele, amely gyorsan elkészíthető és tele van egzotikus ízekkel. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki friss korianderrel vagy egy kevés chilipehellyel megszórva!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Ananász
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Sárga kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Rizsecet
2 ek. Barna cukor
3 ek. Paradicsompüré
1 ek. Keményítő
100 ml Víz
3 ek. Napraforgóolaj
1 tk.
1 tk. Őrölt fekete bors
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd szórd meg sóval és borssal.

    A csirkét egyenletes kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a barna cukrot, a paradicsompürét és a vizet.

    A barna cukor helyett használhatsz mézet is, ha édesebben szereted.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add a szószhoz.

    A fokhagymát és a gyömbért finomra reszeld, hogy jól eloszoljanak a szószban.

    4

    A keményítőt keverd el egy kevés vízzel, majd add a szószhoz, hogy besűrűsödjön.

    Fontos, hogy a keményítőt először kevés hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a szósz.

    5

    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, majd pirítsd a csirkemellet 5-6 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkét magas lángon pirítsd, hogy gyorsan kérget kapjon és belül szaftos maradjon.

    6

    Vedd ki a csirkét a serpenyőből, és tedd félre.

    A csirkét tedd félre egy tányérra, hogy ne hűljön ki teljesen.

    7

    A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát és a paprikákat 2-3 percig.

    A hagymát és a paprikát ne pirítsd túl, csak addig, amíg megpuhulnak.

    8

    Add hozzá az ananászdarabokat, és süsd további 2 percig.

    Használhatsz friss vagy konzerv ananászt is. Ha konzervet használsz, csepegtesd le jól.

    9

    Öntsd a serpenyőbe az elkészített édes-savanyú szószt, majd forrald össze az alapanyagokkal.

    A szószt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    10

    Add vissza a pirított csirkét, és főzd további 2-3 percig, amíg a szósz teljesen bevonja a húst.

    Ügyelj arra, hogy a csirke teljesen bevonja a szósz, így lesz igazán ízletes.

    11

    Tálaláskor szórd meg szezámmaggal, és kínáld párolt rizzsel vagy tésztával.

    A szezámmagot enyhén megpiríthatod tálalás előtt, így még intenzívebb lesz az íze.