A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd szórd meg sóval és borssal.
A csirkét egyenletes kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön meg.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a barna cukrot, a paradicsompürét és a vizet.
A barna cukor helyett használhatsz mézet is, ha édesebben szereted.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add a szószhoz.
A fokhagymát és a gyömbért finomra reszeld, hogy jól eloszoljanak a szószban.
A keményítőt keverd el egy kevés vízzel, majd add a szószhoz, hogy besűrűsödjön.
Fontos, hogy a keményítőt először kevés hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a szósz.
Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, majd pirítsd a csirkemellet 5-6 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A csirkét magas lángon pirítsd, hogy gyorsan kérget kapjon és belül szaftos maradjon.
Vedd ki a csirkét a serpenyőből, és tedd félre.
A csirkét tedd félre egy tányérra, hogy ne hűljön ki teljesen.
A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát és a paprikákat 2-3 percig.
A hagymát és a paprikát ne pirítsd túl, csak addig, amíg megpuhulnak.
Add hozzá az ananászdarabokat, és süsd további 2 percig.
Használhatsz friss vagy konzerv ananászt is. Ha konzervet használsz, csepegtesd le jól.
Öntsd a serpenyőbe az elkészített édes-savanyú szószt, majd forrald össze az alapanyagokkal.
A szószt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Add vissza a pirított csirkét, és főzd további 2-3 percig, amíg a szósz teljesen bevonja a húst.
Ügyelj arra, hogy a csirke teljesen bevonja a szósz, így lesz igazán ízletes.
Tálaláskor szórd meg szezámmaggal, és kínáld párolt rizzsel vagy tésztával.
A szezámmagot enyhén megpiríthatod tálalás előtt, így még intenzívebb lesz az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.