Thali Kannadiga Oota stílusban, gazdag zöldségekkel és friss lime-mal tálalva

Thali Kannadiga Oota stílusban

A Thali Kannadiga Oota stílus egy tradicionális dél-indiai étkezési forma, amely egy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosít. A thali-ban több étel is található, így a vendégek különböző ízeket és textúrákat tapasztalhatnak. Az indiai konyha gazdag fűszerekben és zöldségekben, ami igazán különlegessé teszi ezt az étkezést. A zöldségek frissessége és a fűszerek intenzitása minden falatot egyedivé tesz. A lime frissítő íze és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a thali ízeit.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
1 db Sárgarépa
100 g Kukorica
100 g Zöldbab
150 g Joghurt
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Koriander
1 tk. Kömény
100 g Szárított vöröslencse
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Mustármag
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan mosd át, majd főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint.

    Ha szeretnéd, egy kis sáfrányt is adhatsz a főzéshez, hogy szép sárga színt és különleges ízt adjon a rizsnek.

    2

    A vöröslencsét főzd meg egy kis vízben, amíg megpuhul, majd tedd félre.

    Ha a lencse túl keménynek tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, és főzd tovább, amíg teljesen meg nem puhul.

    3

    A sárgarépát és a zöldbabot vágd apró darabokra, a kukoricát pedig egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajjal, hogy finom ízt adjon a zöldségeknek.

    A kukorica pörkölése növeli az ízek intenzitását, így ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    A joghurtot keverd össze a kókuszreszelékkel, majd tedd félre a tálaláshoz.

    A kókuszreszelék és a joghurt frissessége nagyszerű kiegészítője lesz a thali többi elemének.

    5

    A fűszereket: köményt, mustármagot és koriandert pirítsd meg egy serpenyőben egy kevés olajjal.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni az ízüket, és különleges illatot ad a thalinak.

    6

    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsd meg a fűszerekkel, majd add hozzá a zöldségeket, a lencsét és a joghurtos kókuszkeveréket. Főzd össze 10-15 percig, hogy minden íz összeérjen.

    Ne hagyd, hogy a zöldségek túlságosan megpuhuljanak, hogy megőrizzék frissességüket és roppanóságukat.

    7

    A végén tálald a rizst, és locsold meg a thali többi hozzávalójával. Friss korianderrel és lime-mal díszítve tálald.

    A friss lime leve remekül kiemeli a fűszeres étel ízét, ne hagyd ki!