Thali maharashtrai stílusban, friss korianderrel és chili szeletekkel

Thali maharashtrai stílusban

A Thali Maharashtrai stílusban egy gazdag indiai étkezés, amely több fogást tartalmaz, és különböző ízek és textúrák keverékét kínálja. A maharashtrai konyha híres a fűszeres, gazdag ízekről, és ez a thali remek példája annak. A lencse és rizs kombinációja tápláló, míg a friss koriander és chili fűszerességet ad. Az étel a Maharashtra régió hagyományos fogásaiból építkezik, és az indiai étkezések egyik alapvető része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
100 g Lencse
1 db Vöröshagyma
3 szegfű Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ek. Tamarind paszta
1 csokor Friss koriander
2 db Chili
1 tk. Garam masala

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ha kész, tedd félre.

    A rizst ne főzd túl, hogy megőrízze a szemek alakját és ne legyen ragacsos.

    2

    A lencsét főzd meg egy lábasban, amíg puha nem lesz. Ha szükséges, pótold a vizet főzés közben.

    A lencse gyorsabban megfő, ha előző nap áztatod.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot kockázd fel.

    A hagymát finoman aprítsd, hogy a pörkölés során könnyen karamellizálódjon.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a köményt, a tamarind pasztát és garam masalát. Főzd további 5 percig.

    A garam masala mélyebb, gazdagabb ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.

    6

    A főtt lencsét add a paradicsomos keverékhez, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Keverd össze, és hagyd főzni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Tálald a rizst és a lencse keveréket egy tányéron, és szórd meg friss korianderrel. A chili szeletekkel díszítheted.

    A friss koriander friss, citrusos ízt ad az ételnek, míg a chili egy kis csípősséget biztosít.