A basmati rizst öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ha kész, tedd félre.
A rizst ne főzd túl, hogy megőrízze a szemek alakját és ne legyen ragacsos.
A lencsét főzd meg egy lábasban, amíg puha nem lesz. Ha szükséges, pótold a vizet főzés közben.
A lencse gyorsabban megfő, ha előző nap áztatod.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot kockázd fel.
A hagymát finoman aprítsd, hogy a pörkölés során könnyen karamellizálódjon.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a köményt, a tamarind pasztát és garam masalát. Főzd további 5 percig.
A garam masala mélyebb, gazdagabb ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.
A főtt lencsét add a paradicsomos keverékhez, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Keverd össze, és hagyd főzni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kis vízzel hígíthatod.
Tálald a rizst és a lencse keveréket egy tányéron, és szórd meg friss korianderrel. A chili szeletekkel díszítheted.
A friss koriander friss, citrusos ízt ad az ételnek, míg a chili egy kis csípősséget biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.