A foxtail millet-t alaposan mosd meg, majd egy tálban öntsd fel vízzel és kókusztejjel. Hagyd ázni 15-20 percig.
Ez a lépés segít a rizs előkészítésében, hogy könnyebben főjön meg, és megőrzi a tápanyagokat.
Miután az áztatás véget ért, szűrd le a foxtail millet-t, és tedd egy nagy tálba.
Használhatsz egy szűrőt, hogy a felesleges folyadékot eltávolítsd.
Add hozzá a tápióka lisztet, nádcukrot, fahéjat és a sót, majd jól keverd össze.
A fahéj fűszeres íze különlegessé teszi az ételt, és kiválóan illik a foxtail millet-hez.
A szárított élesztőt oldd fel egy kis vízben, és adj hozzá a tésztához. Keverd össze alaposan.
A tészta jól megkel, ha az élesztőt megfelelő hőmérsékleten aktiváljuk.
Hagyd pihenni a tésztát egy órán át, hogy megkeljen.
Ha a tészta pihen, az élesztő jól kifejti hatását, és a tészta szép, könnyed állagú lesz.
A tésztát egyesével süsd ki egy serpenyőben, olívaolajjal leöntve, amíg mindkét oldalon aranybarna lesz.
A serpenyőben ne legyen túl magas a hőmérséklet, hogy a tészták szépen átsüljenek és ne égjenek meg.
Tálald a kész Thinai appam-t melegen, egy kis mézzel vagy savanykás chutney-val.
A chutney friss, ízes kiegészítője az ételnek, különösen, ha szeretnél egy kis pikantériát hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.