A tilapia filéket öblítsd le, majd szárítsd meg egy papírtörlővel.
A halat mindig alaposan szárítsd meg, hogy a fűszerek jobban tapadjanak és ropogósabb legyen a végeredmény.
Keverd össze a köményt, paprikát, sót és borsot egy tálban.
A kömény és a paprika különleges ízvilágot adnak a halnak, próbáld meg frissen darálni őket a legjobb ízélményért.
Dörzsöld be a tilapia filéket a fűszerkeverékkel, majd öntsd rá a citromlevet és egy kevés olívaolajat.
A citromlé frissességet ad a halnak, miközben a fűszerek jól átjárják a húst.
Hagyj pihenni a halat legalább 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a fűszerek jobban beivódjanak a halba.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon, majd süsd meg a filéket 4-5 percig mindkét oldalán, amíg szépen megpirulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hal nem fog szépen megpirulni. Ha szükséges, süsd a filéket egyesével.
Tálald a sült tilapiát friss salátával vagy körettel.
A halat egy citromszelettel is díszítheted, hogy még frissebb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.