Tilapia fry köménnyel, citrommal és friss korianderrel tálalva

Tilapia fry köménnyel

A Tilapia fry köménnyel egy gyorsan elkészíthető étel, amely a hal frissességét és a kömény gazdag ízét hozza ki. A kömény és citrom friss kombinációja tökéletesen illik a finom halhúshoz. Ez az étel ideális választás egy gyors, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tilapia filé
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tilapia filéket öblítsd le, majd szárítsd meg egy papírtörlővel.

    A halat mindig alaposan szárítsd meg, hogy a fűszerek jobban tapadjanak és ropogósabb legyen a végeredmény.

    2

    Keverd össze a köményt, paprikát, sót és borsot egy tálban.

    A kömény és a paprika különleges ízvilágot adnak a halnak, próbáld meg frissen darálni őket a legjobb ízélményért.

    3

    Dörzsöld be a tilapia filéket a fűszerkeverékkel, majd öntsd rá a citromlevet és egy kevés olívaolajat.

    A citromlé frissességet ad a halnak, miközben a fűszerek jól átjárják a húst.

    4

    Hagyj pihenni a halat legalább 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a fűszerek jobban beivódjanak a halba.

    5

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon, majd süsd meg a filéket 4-5 percig mindkét oldalán, amíg szépen megpirulnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a hal nem fog szépen megpirulni. Ha szükséges, süsd a filéket egyesével.

    6

    Tálald a sült tilapiát friss salátával vagy körettel.

    A halat egy citromszelettel is díszítheted, hogy még frissebb ízt kapjon.