A tindákat alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.
A tinda egy zöldség, amely gyorsan megpuhul, ezért ne vágd túl kicsire, hogy ne főjön túl!
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, a koriandert pedig vágd finomra.
A koriander frissessége sokat dob az étel ízén, ezért ne használd szárított verziót!
Hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd üvegesre.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat!
Tedd bele a tindát a serpenyőbe, és párold 5-7 percig, míg elkezd megpuhulni.
A tinda nem igényel sok időt a főzéshez, így figyelj, hogy ne főzd túl!
Miután a tinda megpuhult, add hozzá a köményt, sót és a friss koriandert. Keverd jól össze.
A koriander és a kömény friss ízei harmonizálnak a joghurttal, ezért alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
Öntsd hozzá a joghurtot és keverd össze, majd hagyd a serpenyőben 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj egy kevés vízzel a joghurthoz, hogy krémesebb legyen!
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és lime levéllel.
A lime frissítő íze tökéletesen passzol a joghurtos tálhoz, frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.