Tinda dahi, joghurttal és korianderrel, friss lime levéllel díszítve

Tinda dahi

A tinda dahi egy klasszikus indiai étel, melyet joghurttal készítenek. A tinda, más néven indiai uborka, zöldség, amelyet különböző fűszerekkel és joghurttal kombinálnak. A joghurt enyhíti a fűszerek intenzitását, miközben a koriander frissességet ad az ételnek. Az indiai konyhában ez az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes egy könnyű vacsorához. Az étel ízvilága egyszerre frissítő és gazdag fűszeres aromákban, így egy igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tinda
200 g Joghurt
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Kömény
1 tk.
2 db Friss lime levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindákat alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A tinda egy zöldség, amely gyorsan megpuhul, ezért ne vágd túl kicsire, hogy ne főjön túl!

    2

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, a koriandert pedig vágd finomra.

    A koriander frissessége sokat dob az étel ízén, ezért ne használd szárított verziót!

    3

    Hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd üvegesre.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat!

    4

    Tedd bele a tindát a serpenyőbe, és párold 5-7 percig, míg elkezd megpuhulni.

    A tinda nem igényel sok időt a főzéshez, így figyelj, hogy ne főzd túl!

    5

    Miután a tinda megpuhult, add hozzá a köményt, sót és a friss koriandert. Keverd jól össze.

    A koriander és a kömény friss ízei harmonizálnak a joghurttal, ezért alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    6

    Öntsd hozzá a joghurtot és keverd össze, majd hagyd a serpenyőben 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, keverj egy kevés vízzel a joghurthoz, hogy krémesebb legyen!

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és lime levéllel.

    A lime frissítő íze tökéletesen passzol a joghurtos tálhoz, frissességet ad az ételnek.