Tinda Masala indiai étel, fƱszeres zöldségekkel

Tinda Masala

A Tinda Masala egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet a tinda, vagyis indiai uborka felhasznĂĄlĂĄsĂĄval kĂ©szĂ­tenek. Ez az Ă©tel a masala fƱszerek gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄval kĂ©szĂŒlt, Ă©s egyedĂŒlĂĄllĂłan friss, Ă­zesĂ­tett zöldsĂ©gek kombinĂĄciĂłja. A Tinda Masala gyakran kerĂŒl a vegetĂĄriĂĄnus indiai Ă©tkezĂ©sek közĂ©ppontjĂĄba, hiszen nemcsak tĂĄplĂĄlĂł, hanem rendkĂ­vĂŒl finom is. Az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©sekor a tinda puhĂĄra fƑ, miközben felszĂ­vja a fƱszerek Ă­zĂ©t, Ă­gy egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©telt varĂĄzsolunk az asztalra. A Tinda Masala ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs minden olyan Ă©tkezĂ©shez, ahol szeretnĂ©nk valami frisset Ă©s egĂ©szsĂ©geset enni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Tinda (indiai uborka)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Ginger (gyömbĂ©r)
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 2 tk. Garnele masala
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ág Friss koriander
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindĂĄt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd fel aprĂł darabokra.

    Ha a tinda kemény, egy éles késsel dolgozz, hogy könnyedén fel lehessen darabolni.

    2

    A hagymåt apróra vågd, a fokhagymåt és a gyömbért reszeld le.

    A fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r friss Ă­zvilĂĄga kiemeli az Ă©telt, ne hagyd ki Ƒket.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd az olajat, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s pirĂ­tsd, amĂ­g ĂŒvegesedni kezd.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a hagymĂĄt, csak addig, amĂ­g enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    4

    Add hozzå a fokhagymåt, gyömbért, köményt, kurkumåt és garam masalåt. Keverd jól össze, és pirítsd tovåbbi 1-2 percig.

    A fƱszereket ne hagyd tĂșlsĂĄgosan pirulni, mert Ă­gy elveszĂ­thetik az Ă­zĂŒket.

    5

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott paradicsomot, Ă©s fƑzd össze, amĂ­g a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsomot ne hagyd tĂșlfƑzni, hogy megƑrizze friss Ă­zĂ©t Ă©s szĂ­nĂ©t.

    6

    Most add hozzå a felkockåzott tindåt, és jól keverd el a fƱszeres keverékkel.

    Ha a tinda nehezen puhul, egy kevĂ©s vizet is adhatsz hozzĂĄ, hogy gyorsabban megfƑjön.

    7

    Fedd le, Ă©s közepes lĂĄngon fƑzd, amĂ­g a tinda megpuhul (kb. 10-15 perc).

    Közben néha keverd meg, hogy a tészta ne ragadjon le.

    8

    Amikor a tinda megpuhult, sózd meg, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander nemcsak ízesíti, hanem frissességet is ad az ételnek.