Tinda Masala indiai étel, fűszeres zöldségekkel

Tinda Masala

A Tinda Masala egy hagyományos indiai étel, amelyet a tinda, vagyis indiai uborka felhasználásával készítenek. Ez az étel a masala fűszerek gazdag ízvilágával készült, és egyedülállóan friss, ízesített zöldségek kombinációja. A Tinda Masala gyakran kerül a vegetáriánus indiai étkezések középpontjába, hiszen nemcsak tápláló, hanem rendkívül finom is. Az étel elkészítésekor a tinda puhára fő, miközben felszívja a fűszerek ízét, így egy igazán különleges ételt varázsolunk az asztalra. A Tinda Masala ideális választás minden olyan étkezéshez, ahol szeretnénk valami frisset és egészségeset enni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tinda (indiai uborka)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (gyömbér)
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
2 tk. Garnele masala
1 tk.
2 ág Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindát hámozd meg, majd vágd fel apró darabokra.

    Ha a tinda kemény, egy éles késsel dolgozz, hogy könnyedén fel lehessen darabolni.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le.

    A fokhagyma és a gyömbér friss ízvilága kiemeli az ételt, ne hagyd ki őket.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd az olajat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd, amíg üvegesedni kezd.

    Ne pirítsd túl a hagymát, csak addig, amíg enyhén karamellizálódik.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, köményt, kurkumát és garam masalát. Keverd jól össze, és pirítsd további 1-2 percig.

    A fűszereket ne hagyd túlságosan pirulni, mert így elveszíthetik az ízüket.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd össze, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsomot ne hagyd túlfőzni, hogy megőrizze friss ízét és színét.

    6

    Most add hozzá a felkockázott tindát, és jól keverd el a fűszeres keverékkel.

    Ha a tinda nehezen puhul, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy gyorsabban megfőjön.

    7

    Fedd le, és közepes lángon főzd, amíg a tinda megpuhul (kb. 10-15 perc).

    Közben néha keverd meg, hogy a tészta ne ragadjon le.

    8

    Amikor a tinda megpuhult, sózd meg, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander nemcsak ízesíti, hanem frissességet is ad az ételnek.