A tindát hámozd meg, majd vágd fel apró darabokra.
Ha a tinda kemény, egy éles késsel dolgozz, hogy könnyedén fel lehessen darabolni.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le.
A fokhagyma és a gyömbér friss ízvilága kiemeli az ételt, ne hagyd ki őket.
Egy serpenyőben hevítsd az olajat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd, amíg üvegesedni kezd.
Ne pirítsd túl a hagymát, csak addig, amíg enyhén karamellizálódik.
Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, köményt, kurkumát és garam masalát. Keverd jól össze, és pirítsd további 1-2 percig.
A fűszereket ne hagyd túlságosan pirulni, mert így elveszíthetik az ízüket.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd össze, amíg a paradicsom levet ereszt.
A paradicsomot ne hagyd túlfőzni, hogy megőrizze friss ízét és színét.
Most add hozzá a felkockázott tindát, és jól keverd el a fűszeres keverékkel.
Ha a tinda nehezen puhul, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy gyorsabban megfőjön.
Fedd le, és közepes lángon főzd, amíg a tinda megpuhul (kb. 10-15 perc).
Közben néha keverd meg, hogy a tészta ne ragadjon le.
Amikor a tinda megpuhult, sózd meg, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander nemcsak ízesíti, hanem frissességet is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.