Egy lábosban közepes lángon melegítsd fel a tejet, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.
A tej ne forrjon fel, mert akkor leéghet, és az íze is megváltozhat.
Add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel benne.
Minél apróbbra vágod a csokoládét, annál gyorsabban olvad fel.
Szitáld bele a kakaóport, majd add hozzá a cukrot is, és keverd addig, amíg minden teljesen feloldódik.
A kakaóport szitáld bele, hogy ne legyen csomós a forró csoki.
Vedd le a tűzről, és öntsd hozzá a tojáslikőrt, majd keverd el alaposan, hogy az ital egyenletes legyen.
Fontos, hogy a tűzről levéve add hozzá a tojáslikőrt, különben kicsapódhat.
Öntsd a forró csokit bögrékbe, majd a tetejére kanalazz tejszínhabot.
A tejszínhab helyett használhatsz kakaóport, csokireszeléket vagy fahéjat is a díszítéshez.
Szórd meg reszelt csokoládéval és egy csipet fahéjjal, majd azonnal tálald.
A reszelt csokoládé és a fahéj még ínycsiklandóbbá teszi a forró csokit. Kínálhatsz mellé kekszet vagy pillecukrot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.