Vágd fel apróra a paprikát, paradicsomot és a sonkát. Tipp: A paprika és a paradicsom frissen ropogósabb textúrát ad a tojásos tölteléknek.
Ha nincs kéznél sonka, használhatsz helyette kolbászt, szalámit vagy akár sült bacont is.
Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a sót, borsot, majd keverd bele az aprított zöldségeket és a sonkát. Tipp: A hozzávalókat jól keverd össze, hogy egyenletesen oszoljanak el.
A tojásokhoz adhatsz egy kevés tejet vagy tejszínt is, hogy még krémesebb legyen a rántotta.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, öntsd bele a tojásos keveréket, és alacsony lángon süsd, folyamatos keverés mellett, míg krémes rántotta állagot kapsz. Tipp: Ne süsd túl, hogy szaftos maradjon.
A serpenyő ne legyen túl forró, mert a tojás hamar odaéghet.
Melegítsd elő a pitákat száraz serpenyőben vagy sütőben, amíg puhák és enyhén pirultak lesznek. Tipp: Enyhén benedvesítve még rugalmasabbá teheted őket.
A pitákat ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhatnak.
Töltsd meg a pitákat a meleg tojásos keverékkel, szórd meg reszelt sajttal, és ha szeretnéd, frissen tálald egy kevés plusz paradicsomszelettel. Tipp: A sajt elolvad a meleg tojás hatására, ami még ízletesebbé teszi a reggelit.
A pitákat megtöltheted más feltétekkel is, például avokádóval, salátával vagy csípős szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.