A csirkemelleket tisztítsd meg, majd egy éles késsel vágj zsebet a közepükbe. Ügyelj, hogy ne vágd át teljesen.
A zsebek vágásánál figyelj, hogy elegendő hely legyen a tölteléknek, de ne legyen túl nagy, hogy ne folyjon ki.
A töltelékhez keverd össze a reszelt sajtot, az aprított sonkát és a friss spenótot. Ízesítsd apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal.
A töltelék ízesítésénél bátran kísérletezhetsz más fűszerekkel is, például szerecsendióval vagy kakukkfűvel.
Töltsd meg a csirkemellek zsebeit a sajtos-sonkás keverékkel, majd zárd le őket fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A fogpiszkáló helyett használhatsz hústűt vagy konyhai zsineget is a lezáráshoz.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkemellek mindkét oldalát, amíg aranybarnák lesznek.
A pirítás segít lezárni a csirkemelleket, így szaftosabbak maradnak sütés közben.
Helyezd a csirkemelleket egy tepsibe, szórd meg fűszerpaprikával, és süsd előmelegített sütőben, 180°C-on 20-25 percig.
A sütési idő függ a csirkemellek vastagságától, ezért érdemes ellenőrizni, hogy átsültek-e.
Tálald a töltött csirkemelleket párolt zöldségekkel, friss salátával vagy sült burgonyával.
Tálalás előtt pihentesd a húst pár percig, hogy a szaftok eloszoljanak benne. Így szaftosabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.