A Töltött cukkini egy könnyƱ, de laktatĂł Ă©tel, amelyet könnyen elkĂ©szĂthetĂŒnk a konyhĂĄban, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyedebb Ă©tkezĂ©shez. A cukkini töltĂ©se fƱszeres darĂĄlt hĂșs, rizs, sajt vagy zöldsĂ©gek keverĂ©kĂ©vel törtĂ©nik, Ă©s az Ă©telt ĂĄltalĂĄban sĂŒtĆben kĂ©szĂtik el, Ăgy a töltelĂ©k Ăzei szĂ©pen összeĂ©rnek. Ez a fogĂĄs kĂŒlönösen azok szĂĄmĂĄra ideĂĄlis, akik szeretnĂ©k zöldsĂ©gekkel gazdagĂtani Ă©tkezĂ©seiket.
A töltött cukkini egyszerƱsĂ©gĂ©ben rejlik a varĂĄzsa. Az Ă©tel gyorsan elkĂ©szĂthetĆ, Ă©s mĂ©gis minden falat egy-egy ĂnycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt ad. A cukkini könnyed textĂșrĂĄja remekĂŒl passzol a gazdag töltelĂ©kekhez, miközben az egĂ©sz Ă©tel egy egĂ©szsĂ©ges Ă©s ĂnycsiklandĂł vĂĄlasztĂĄs marad. TökĂ©letesen illik egy könnyed vacsorĂĄhoz vagy akĂĄr egy nyĂĄri ebĂ©dhez.
A cukkiniket hosszĂĄban fĂ©lbevĂĄgjuk, a belsejĂŒket kikaparjuk Ă©s fĂ©lretesszĂŒk.
A cukkini belsejĂ©t Ăłvatosan kapard ki, hogy ne sĂ©rĂŒljön a hĂ©ja. A kikapart belsejĂ©t ne dobd ki, mert a töltelĂ©khez felhasznĂĄlhatod!
A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd olajon megdinszteljĂŒk. HozzĂĄadjuk a darĂĄlt hĂșst Ă©s a kikapart cukkinit, Ă©s egyĂŒtt megpirĂtjuk.
A hĂșst alaposan pirĂtsd le, hogy ne maradjon nyers. A fƱszerezĂ©ssel se spĂłrolj, a töltelĂ©k Ăze legyen intenzĂv.
A rizst elĆfĆzzĂŒk, majd a hĂșsos keverĂ©khez adjuk. SĂłzzuk, borsozzuk ĂzlĂ©s szerint.
A rizst ne fĆzd teljesen puhĂĄra, mert a sĂŒtĆben mĂ©g tovĂĄbb fog pĂĄrolĂłdni. InkĂĄbb csak fĂ©lig legyen kĂ©sz.
A töltelĂ©ket a fĂ©lbevĂĄgott cukkinikbe kanalazzuk, tejfölt kenĂŒnk a tetejĂŒkre, majd megszĂłrjuk reszelt sajttal.
A töltelĂ©ket alaposan nyomkodd bele a cukkinikbe, hogy minĂ©l több fĂ©rjen bele. A tejföllel Ă©s sajttal se fukarkodj, ettĆl lesz igazĂĄn finom!
180°C-on sĂŒtjĂŒk 25-30 percig, amĂg a sajt aranybarnĂĄra pirul.
Ha a sajt tĂșl hamar kezd pirulni, takard le alufĂłliĂĄval, hogy a cukkini is meg tudjon puhulni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.