Frissen sĂŒlt töltött cukkini darĂĄlt hĂșssal Ă©s sajttal töltve, aranybarnĂĄra sĂŒtve.

Töltött cukkini

A Töltött cukkini egy könnyƱ, de laktatĂł Ă©tel, amelyet könnyen elkĂ©szĂ­thetĂŒnk a konyhĂĄban, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyedebb Ă©tkezĂ©shez. A cukkini töltĂ©se fƱszeres darĂĄlt hĂșs, rizs, sajt vagy zöldsĂ©gek keverĂ©kĂ©vel törtĂ©nik, Ă©s az Ă©telt ĂĄltalĂĄban sĂŒtƑben kĂ©szĂ­tik el, Ă­gy a töltelĂ©k Ă­zei szĂ©pen összeĂ©rnek. Ez a fogĂĄs kĂŒlönösen azok szĂĄmĂĄra ideĂĄlis, akik szeretnĂ©k zöldsĂ©gekkel gazdagĂ­tani Ă©tkezĂ©seiket.

A töltött cukkini egyszerƱsĂ©gĂ©ben rejlik a varĂĄzsa. Az Ă©tel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s mĂ©gis minden falat egy-egy Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt ad. A cukkini könnyed textĂșrĂĄja remekĂŒl passzol a gazdag töltelĂ©kekhez, miközben az egĂ©sz Ă©tel egy egĂ©szsĂ©ges Ă©s Ă­nycsiklandĂł vĂĄlasztĂĄs marad. TökĂ©letesen illik egy könnyed vacsorĂĄhoz vagy akĂĄr egy nyĂĄri ebĂ©dhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 2 db Cukkini
⭕ 300 g DarĂĄlt hĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Rizs
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 50 g Sajt
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkiniket hosszĂĄban fĂ©lbevĂĄgjuk, a belsejĂŒket kikaparjuk Ă©s fĂ©lretesszĂŒk.

    A cukkini belsejĂ©t Ăłvatosan kapard ki, hogy ne sĂ©rĂŒljön a hĂ©ja. A kikapart belsejĂ©t ne dobd ki, mert a töltelĂ©khez felhasznĂĄlhatod!

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd olajon megdinszteljĂŒk. HozzĂĄadjuk a darĂĄlt hĂșst Ă©s a kikapart cukkinit, Ă©s egyĂŒtt megpirĂ­tjuk.

    A hĂșst alaposan pirĂ­tsd le, hogy ne maradjon nyers. A fƱszerezĂ©ssel se spĂłrolj, a töltelĂ©k Ă­ze legyen intenzĂ­v.

    3

    A rizst elƑfƑzzĂŒk, majd a hĂșsos keverĂ©khez adjuk. SĂłzzuk, borsozzuk Ă­zlĂ©s szerint.

    A rizst ne fƑzd teljesen puhĂĄra, mert a sĂŒtƑben mĂ©g tovĂĄbb fog pĂĄrolĂłdni. InkĂĄbb csak fĂ©lig legyen kĂ©sz.

    4

    A töltelĂ©ket a fĂ©lbevĂĄgott cukkinikbe kanalazzuk, tejfölt kenĂŒnk a tetejĂŒkre, majd megszĂłrjuk reszelt sajttal.

    A töltelĂ©ket alaposan nyomkodd bele a cukkinikbe, hogy minĂ©l több fĂ©rjen bele. A tejföllel Ă©s sajttal se fukarkodj, ettƑl lesz igazĂĄn finom!

    5

    180°C-on sĂŒtjĂŒk 25-30 percig, amĂ­g a sajt aranybarnĂĄra pirul.

    Ha a sajt tĂșl hamar kezd pirulni, takard le alufĂłliĂĄval, hogy a cukkini is meg tudjon puhulni.