Frissen sült töltött cukkini darált hússal és sajttal töltve, aranybarnára sütve.

Töltött cukkini

A Töltött cukkini egy könnyű, de laktató étel, amelyet könnyen elkészíthetünk a konyhában, és tökéletes választás lehet egy könnyedebb étkezéshez. A cukkini töltése fűszeres darált hús, rizs, sajt vagy zöldségek keverékével történik, és az ételt általában sütőben készítik el, így a töltelék ízei szépen összeérnek. Ez a fogás különösen azok számára ideális, akik szeretnék zöldségekkel gazdagítani étkezéseiket.

A töltött cukkini egyszerűségében rejlik a varázsa. Az étel gyorsan elkészíthető, és mégis minden falat egy-egy ínycsiklandó élményt ad. A cukkini könnyed textúrája remekül passzol a gazdag töltelékekhez, miközben az egész étel egy egészséges és ínycsiklandó választás marad. Tökéletesen illik egy könnyed vacsorához vagy akár egy nyári ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Cukkini
300 g Darált hús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Rizs
100 g Tejföl
50 g Sajt
2 ek. Olaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkiniket hosszában félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk és félretesszük.

    A cukkini belsejét óvatosan kapard ki, hogy ne sérüljön a héja. A kikapart belsejét ne dobd ki, mert a töltelékhez felhasználhatod!

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és a kikapart cukkinit, és együtt megpirítjuk.

    A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers. A fűszerezéssel se spórolj, a töltelék íze legyen intenzív.

    3

    A rizst előfőzzük, majd a húsos keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

    A rizst ne főzd teljesen puhára, mert a sütőben még tovább fog párolódni. Inkább csak félig legyen kész.

    4

    A tölteléket a félbevágott cukkinikbe kanalazzuk, tejfölt kenünk a tetejükre, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    A tölteléket alaposan nyomkodd bele a cukkinikbe, hogy minél több férjen bele. A tejföllel és sajttal se fukarkodj, ettől lesz igazán finom!

    5

    180°C-on sütjük 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.

    Ha a sajt túl hamar kezd pirulni, takard le alufóliával, hogy a cukkini is meg tudjon puhulni.