Szaftos, sütőben sült töltött sertéskaraj friss fűszernövényekkel és olvadó sajttal töltve.

Töltött sertéskaraj

A Töltött sertéskaraj egy igazán különleges étel, amely méltán viseli a „ünnepi étel” címkét. A sertéskarajt gondosan készítik el, és egy finom, fűszeres töltelékkel töltik meg, amely gazdagítja a hús ízét. A töltelék lehet zöldségekkel, sonkával, vagy akár aszalt gyümölcsökkel is, hogy egy igazán különleges ízélményt biztosítson.

A töltött karaj elkészítése egy kis türelmet igényel, de a végeredmény egy olyan étel, amely garantáltan lenyűgözi vendégeidet. A sütés során a hús szaftos marad, míg a töltelék jól átsül, így minden falat egy igazi élvezetet ad. A töltött sertéskaraj tökéletes választás lehet bármilyen családi ünnephez vagy vasárnapi ebédhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Sertéskaraj (kicsontozva)
2 db Zsemle
100 ml Tej (a zsemle áztatásához)
1 db Tojás
50 g Vaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
100 g Füstölt szalonna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zsemléket a tejbe, majd jól nyomkodd ki őket.

    A zsemléket alaposan nyomkodd ki, mert a túl sok nedvesség elronthatja a töltelék állagát.

    2

    Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert keserű lehet.

    3

    Egy tálban keverd össze a kinyomkodott zsemléket a pirított hagymával, tojással, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal. Alaposan dolgozd össze a tölteléket.

    Ha a töltelék túl száraz, adj hozzá egy kevés tejet vagy húslevest. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát.

    4

    Vágj egy hosszanti zsebet a sertéskaraj közepébe, és töltsd meg a töltelékkel. A nyílást tűzd össze fogpiszkálóval vagy kösd be konyhai kötözővel.

    Ügyelj arra, hogy a zseb ne legyen túl nagy, mert a töltelék kifolyhat sütés közben. A fogpiszkálókat sütés után távolítsd el.

    5

    Dörzsöld be a húst sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajozott tepsibe.

    A húst alaposan dörzsöld be a fűszerekkel, hogy ízletesebb legyen.

    6

    Fedd be a húst vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával, majd locsold meg egy kevés olajjal.

    A szalonna megvédi a húst a kiszáradástól, és finom ízt ad neki.

    7

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 1,5 órán keresztül, amíg a hús omlósra sül, és a teteje aranybarna lesz.

    A sütési idő a hús vastagságától függ. A hús belsejét húshőmérővel ellenőrizheted, a sertéskaraj ideális belső hőmérséklete 70-75°C. Ha a hús teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    8

    Tálald a töltött sertéskarajt friss salátával, rizzsel vagy burgonyapürével.

    Szeletelés előtt hagyd a húst 10-15 percig pihenni, így a szaft nem folyik ki.