Töltött szélƱ Margherita pizza tålalva

Töltött szélƱ Margherita pizza

A töltött szĂ©lƱ Margherita pizza az olasz pizza egy gazdagĂ­tott vĂĄltozata, amelyet a sajttal töltött ropogĂłs szĂ©l tesz kĂŒlönlegessĂ©. A klasszikus paradicsomszĂłsz, az olvadt mozzarella Ă©s a friss bazsalikom harmonizĂĄl a tĂ©sztĂĄban rejtƑzƑ sajttal. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs barĂĄti összejövetelekhez vagy csalĂĄdi vacsorĂĄkhoz, Ă©s garantĂĄltan mindenki kedvence lesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 Ăłra 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g ÉlesztƑ
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 250 g Mozzarella sajt
⭕ 1 csokor Friss bazsalikom
⭕ 100 g Reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Adj hozzĂĄ langyos vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A langyos vĂ­z segĂ­t az Ă©lesztƑnek aktivĂĄlĂłdni. A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd ĂĄt, hogy rugalmas legyen, ez biztosĂ­tja a jĂł ĂĄllagot. A kelĂ©shez meleg helyet vĂĄlassz.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyenlƑ rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki vĂ©kony kör alakĂșra. Hagyj körben 2-3 cm-es szĂ©lt, amelyet kĂ©sƑbb megtöltesz sajttal.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. A szĂ©leket hagyd vastagabbra, hogy elbĂ­rja a töltelĂ©ket.

    3

    Helyezz reszelt sajtot a tészta szélére, majd hajtsd rå a széleket, és nyomkodd le óvatosan, hogy zårt szélƱ legyen a pizza.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, olvadĂ©kony sajtot a töltelĂ©khez. Ügyelj arra, hogy a szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, hogy a sajt ne folyjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    4

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, és helyezd rå a felszeletelt mozzarella sajtot.

    A paradicsomszószt vékonyan kend, hogy ne åztassa el a tésztåt. A mozzarella sajtot egyenletesen oszlasd el a pizzån.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 250°C-ra. SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, amĂ­g a tĂ©szta ropogĂłsra sĂŒl, Ă©s a sajt megolvad.

    A magas hƑmĂ©rsĂ©klet biztosĂ­tja, hogy a pizza gyorsan sĂŒljön meg, Ă©s a tĂ©szta ropogĂłs legyen. Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, hogy ne Ă©gjen meg.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd a pizzĂĄt friss bazsalikomlevelekkel, Ă©s locsold meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal.

    A friss bazsalikom Ă©s az olĂ­vaolaj fokozza a pizza Ă­zĂ©t Ă©s lĂĄtvĂĄnyĂĄt. A bazsalikomot közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt tedd a pizzĂĄra, hogy ne hervadjon meg.