Töltött szélű Margherita pizza tálalva

Töltött szélű Margherita pizza

A töltött szélű Margherita pizza az olasz pizza egy gazdagított változata, amelyet a sajttal töltött ropogós szél tesz különlegessé. A klasszikus paradicsomszósz, az olvadt mozzarella és a friss bazsalikom harmonizál a tésztában rejtőző sajttal. Ez az étel tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz, és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
1 csokor Friss bazsalikom
100 g Reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. A tésztát alaposan gyúrd át, hogy rugalmas legyen, ez biztosítja a jó állagot. A keléshez meleg helyet válassz.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Hagyj körben 2-3 cm-es szélt, amelyet később megtöltesz sajttal.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A széleket hagyd vastagabbra, hogy elbírja a tölteléket.

    3

    Helyezz reszelt sajtot a tészta szélére, majd hajtsd rá a széleket, és nyomkodd le óvatosan, hogy zárt szélű legyen a pizza.

    Használj jó minőségű, olvadékony sajtot a töltelékhez. Ügyelj arra, hogy a széleket alaposan zárd le, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.

    4

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.

    A paradicsomszószt vékonyan kend, hogy ne áztassa el a tésztát. A mozzarella sajtot egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.

    A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a pizza gyorsan süljön meg, és a tészta ropogós legyen. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A friss bazsalikom és az olívaolaj fokozza a pizza ízét és látványát. A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt tedd a pizzára, hogy ne hervadjon meg.