Keverd össze a lisztet, Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Adj hozzĂĄ langyos vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A langyos vĂz segĂt az Ă©lesztĆnek aktivĂĄlĂłdni. A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd ĂĄt, hogy rugalmas legyen, ez biztosĂtja a jĂł ĂĄllagot. A kelĂ©shez meleg helyet vĂĄlassz.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyenlĆ rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki vĂ©kony kör alakĂșra. Hagyj körben 2-3 cm-es szĂ©lt, amelyet kĂ©sĆbb megtöltesz sajttal.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. A szĂ©leket hagyd vastagabbra, hogy elbĂrja a töltelĂ©ket.
Helyezz reszelt sajtot a tészta szélére, majd hajtsd rå a széleket, és nyomkodd le óvatosan, hogy zårt szélƱ legyen a pizza.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, olvadĂ©kony sajtot a töltelĂ©khez. Ăgyelj arra, hogy a szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, hogy a sajt ne folyjon ki sĂŒtĂ©s közben.
Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, és helyezd rå a felszeletelt mozzarella sajtot.
A paradicsomszószt vékonyan kend, hogy ne åztassa el a tésztåt. A mozzarella sajtot egyenletesen oszlasd el a pizzån.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 250°C-ra. SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, amĂg a tĂ©szta ropogĂłsra sĂŒl, Ă©s a sajt megolvad.
A magas hĆmĂ©rsĂ©klet biztosĂtja, hogy a pizza gyorsan sĂŒljön meg, Ă©s a tĂ©szta ropogĂłs legyen. Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, hogy ne Ă©gjen meg.
TĂĄlalĂĄs elĆtt dĂszĂtsd a pizzĂĄt friss bazsalikomlevelekkel, Ă©s locsold meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal.
A friss bazsalikom Ă©s az olĂvaolaj fokozza a pizza ĂzĂ©t Ă©s lĂĄtvĂĄnyĂĄt. A bazsalikomot közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt tedd a pizzĂĄra, hogy ne hervadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.