Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A folyadékot lassan adagold, és használj habverőt a csomómentes tészta eléréséhez. Ha mégis marad csomó, szűrd át a tésztát.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek és kevésbé szakadnak.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használj palacsintasütőt a tökéletes eredményért.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Az első palacsinta általában nem sikerül tökéletesre, ez a serpenyő bejáratása. Ha a tészta ragad, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A kész palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, és letakarhatod, hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez csepegtesd le a tonhalkonzervet, majd villával törd össze egy tálban.
A tonhalat alaposan csepegtesd le, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.
Add hozzá az apróra vágott kapribogyót, a tejfölt, a citromlevet és az őrölt fekete borsot, majd keverd össze alaposan.
A töltelék ízesítéséhez használhatsz mustárt vagy majonézt is.
A kész palacsintákat töltsd meg a tonhalas-kapribogyós keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A palacsintákat feltekerés helyett negyedekbe is hajthatod.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is, vagy a kettőt vegyesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.