Tonhalas kapribogyós palacsinta frissen sütve

Tonhalas kapribogyós palacsinta

A tonhal és a kapribogyó klasszikus mediterrán párosítása egy friss és üdítő ízvilágot kölcsönöz ennek a különleges palacsintának. A citromlé kiemeli a tonhal finom sós ízét, míg a kapribogyó enyhén pikáns aromája különleges karaktert ad az ételnek. Ha egy könnyed, de mégis különleges sós palacsintát keresel, ezt a receptet mindenképp érdemes kipróbálni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Tonhalkonzerv (sós lében)
50 g Kapribogyó
100 g Tejföl
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A folyadékot lassan adagold, és használj habverőt a csomómentes tészta eléréséhez. Ha mégis marad csomó, szűrd át a tésztát.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek és kevésbé szakadnak.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használj palacsintasütőt a tökéletes eredményért.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Az első palacsinta általában nem sikerül tökéletesre, ez a serpenyő bejáratása. Ha a tészta ragad, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A kész palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, és letakarhatod, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A töltelékhez csepegtesd le a tonhalkonzervet, majd villával törd össze egy tálban.

    A tonhalat alaposan csepegtesd le, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.

    8

    Add hozzá az apróra vágott kapribogyót, a tejfölt, a citromlevet és az őrölt fekete borsot, majd keverd össze alaposan.

    A töltelék ízesítéséhez használhatsz mustárt vagy majonézt is.

    9

    A kész palacsintákat töltsd meg a tonhalas-kapribogyós keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A palacsintákat feltekerés helyett negyedekbe is hajthatod.

    10

    Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is, vagy a kettőt vegyesen.