Tonhalas-majonézes katsudon, gazdag szószban tálalva

Tonhalas-majonézes katsudon

A Katsudon egy népszerű japán étel, amely panírozott és sült sertéshúsból készült. A tonhalas-majonézes változat különleges ízvilágot ad a klasszikus ételnek, friss tonhallal és egy gazdag majonézes szószban. A tonhal és majonéz kombinációja szaftos és ínycsiklandó ételt eredményez, amely tökéletesen illik a ropogós hús és a friss rizs mellé. Ez a recept a japán konyha újragondolt változata, amely a tonhal frissességét és a majonéz krémességét egyesíti.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tonhal filé
2 db Katsu (panírozott és sült sertéshús)
2 ek. Majonéz
200 g Rizs
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss citromlé
1 db Hagyma
1 csipet Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a rizst. Forralj vizet, majd add hozzá a rizst, és főzd puhára, kb. 15-20 percig.

    A rizs legyen enyhén ragadós, hogy jól tapadjon a húshoz.

    2

    A tonhalat szeleteld fel kis darabokra, és párold meg egy serpenyőben olívaolajjal és egy csipet sóval.

    A tonhal ne főzz túl, hogy megőrizze a lágy textúráját.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és pirítsd meg a serpenyőben olívaolajban, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirítása gazdagítja az ízeket, és alapot ad a szósznak.

    4

    A hagymát vágd apróra, és add hozzá a fokhagymához, hogy együtt piruljanak 2-3 percig.

    A hagyma édeskés íze remekül kiegészíti a tonhal friss ízét.

    5

    Keverd össze a szójaszószt, majonézt, fűszerpaprikát és citromlevet, majd öntsd rá a tonhalra és hagyd, hogy egy kicsit összefőjön.

    A majonéz és a szójaszósz adja meg a szaftos textúrát és gazdag ízt.

    6

    A katsu szeleteket készítsd el előre, és tálald egy tányéron, a tonhalas-majonézes szószt pedig öntsd rá.

    A ropogós katsu és a szaftos tonhal tökéletes kombinációt alkot.

    7

    Tálald a tonhalas-majonézes katsudont friss rizzsel és díszítsd friss fűszernövényekkel.

    A rizs legyen meleg és puha, hogy tökéletesen kiegészítse a szószt és a hús textúráját.