Tonhalas-majonézes onigiri, háromszög alakú, szezámmaggal megszórva, nori algával

Tonhalas-majonézes onigiri

Az onigiri egy klasszikus japán étel, amelyet főként rizsből készítenek, és különböző töltelékekkel töltik meg. A tonhalas-majonézes változat egy modern, mégis hagyományos recept, amely a tonhal és a majonéz krémes kombinációját kínálja. Az onigiri remek választás lehet uzsonnára vagy gyors étkezésként, mivel egyszerűen elkészíthető és rendkívül tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
1 doboz Tonhal konzerv
2 ek. Majonéz
1 lap Nori (szárított algalap)
1 csipet
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, majd főzzük meg a csomagolás utasításai szerint.

    Ha a rizs túl ragacsos, próbáljuk meg a főzés előtt vízben áztatni, hogy könnyebb legyen formázni.

    2

    Miután a rizs megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben formálható legyen.

    A rizs ne legyen túl forró, mert akkor nehezebb lesz formázni és az onigiri széteshet.

    3

    A tonhalat öntsük le, majd egy tálban keverjük össze a majonézzel és egy csipet sóval. Ha szeretnénk, egy kis cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.

    A tonhal és majonéz arányát ízlés szerint módosíthatjuk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk krémesebbé tenni.

    4

    A rizsből formázzunk kisebb, háromszög alakú gombócokat, és a közepébe tegyünk egy kevés tonhalas-majonézes keveréket.

    Használjunk nedves kezet a rizs formázásához, hogy ne ragadjon hozzá a kezünkhöz.

    5

    Miután a rizsgombócok elkészültek, vágjuk le egy darabot a nori algalapból és tekerjük köré a rizsgombócot.

    A nori alga ne legyen túl friss, mert akkor könnyen eltörik, inkább hagyjuk kicsit megszáradni, hogy rugalmasabb legyen.

    6

    A kész onigirikat szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Ha szeretnénk még finomabbá tenni, egy kis szójaszószt is kínálhatunk mellé.