A rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, majd főzzük meg a csomagolás utasításai szerint.
Ha a rizs túl ragacsos, próbáljuk meg a főzés előtt vízben áztatni, hogy könnyebb legyen formázni.
Miután a rizs megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben formálható legyen.
A rizs ne legyen túl forró, mert akkor nehezebb lesz formázni és az onigiri széteshet.
A tonhalat öntsük le, majd egy tálban keverjük össze a majonézzel és egy csipet sóval. Ha szeretnénk, egy kis cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.
A tonhal és majonéz arányát ízlés szerint módosíthatjuk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk krémesebbé tenni.
A rizsből formázzunk kisebb, háromszög alakú gombócokat, és a közepébe tegyünk egy kevés tonhalas-majonézes keveréket.
Használjunk nedves kezet a rizs formázásához, hogy ne ragadjon hozzá a kezünkhöz.
Miután a rizsgombócok elkészültek, vágjuk le egy darabot a nori algalapból és tekerjük köré a rizsgombócot.
A nori alga ne legyen túl friss, mert akkor könnyen eltörik, inkább hagyjuk kicsit megszáradni, hogy rugalmasabb legyen.
A kész onigirikat szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten.
Ha szeretnénk még finomabbá tenni, egy kis szójaszószt is kínálhatunk mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.