Tonhalas-majonézes Oyakodon, friss korianderrel díszítve

Tonhalas-majonézes Oyakodon

A Tonhalas-majonézes Oyakodon egy friss és ínycsiklandó japán étel, amely a klasszikus Oyakodon egy modern változata, ahol a tonhal és a majonéz különleges ízesítést ad a rizsnek és a tojásnak. A japán konyha egyik legkedveltebb ételének friss változata, amely tökéletes a gyors, de tápláló étkezésekhez. Az étel alapja a finom tonhal, ami remekül illik a lágy tojásos keverékhez és a rizshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tonhal (konzerv)
3 ek. Jó minőségű majonéz
2 csésze Főtt rizs
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 ek. Soy szósz
1 ek. Főző olaj
1 ág Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben melegítsd az olajat. Add hozzá a hagymát és párold üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg, inkább csak párold meg, hogy a friss íze megmaradjon.

    2

    A tonhalat jól csöpögtesd le, majd keverd össze a majonézzel, sóval és borssal.

    A majonéz lehet egy kicsit édesebb, hogy a tonhal ízét lágyabbá tegye, és egyenletesebbé váljon.

    3

    Add hozzá a tonhalas-majonézes keveréket a serpenyőhöz, és alaposan keverd össze a párolt hagymával.

    A tonhal gyorsan felmelegszik, tehát ne hagyd a serpenyőben túl sokáig, hogy ne száradjon ki.

    4

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd öntsük a serpenyőben lévő tonhalas keverékhez, és folyamatos kevergetés mellett főzzük össze.

    A tojásokat ne hagyd túl sokáig főni, hogy krémes textúrát kapjanak, és ne legyenek túl szárazak.

    5

    A főtt rizst oszd el két tálban, és kanalazd rá a tonhalas-majonézes keveréket.

    A rizs legyen friss és meleg, hogy a tonhalas keverék szépen felolvadjon rajta.

    6

    Díszítsd a korianderrel, és egy kevés szójaszósszal tálald.

    A koriander frissessége és a szójaszósz umami íze tökéletesen kiegészíti a tonhalat és a majonézt.