Tonkatsu Saláta friss korianderrel, szezámmaggal és tonkatsu szeletekkel

Tonkatsu Saláta

A tonkatsu egy tradicionális japán étel, amelyet eredetileg sertéshúsból készítenek. A saláta verzió különlegessége, hogy a gazdag ízű tonkatsu szeletek egy friss, ropogós zöldségkeverékkel párosulnak. Az ételt az egyszerűség és a gazdag ízek harmóniája jellemzi, és nagyszerű étkezés lehet egy családi étkezéshez vagy egy baráti találkozóra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tonkatsu (rántott sertésszelet)
100 g Jégsaláta
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 ek. Szezámmag
1 db Hagyma
2 ek. Tonkatsu szósz
2 ek. Majonéz
100 g Káposzta
1 ek. Vörösbor ecet
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonkatsu szeleteket süsd ki aranybarnára forró olajban, majd pihenjék meg egy papírtörlőn.

    A hús legyen kellően vékony, hogy könnyen átsüljön, és ropogós legyen a panír.

    2

    A jégsalátát tépd kisebb darabokra, a káposztát reszeld vékonyra, az uborkát és paradicsomot szeleteld fel.

    A friss saláta és zöldségek roppanós textúrát adnak az ételnek.

    3

    A hagymát vékony karikákra szeleteld, és ha szeretnéd, egy kis ecetben pácolhatod, hogy lágyabb ízt adjon.

    A hagyma enyhén savanykás íze jól passzol a tonkatsu gazdag, szaftos ízéhez.

    4

    A saláta hozzávalóit keverd össze egy nagy tálban: jégsaláta, káposzta, uborka, paradicsom, és hagyma.

    A saláta zöldségei egyensúlyban tartják a tonkatsu gazdag ízét.

    5

    A tonkatsu szeleteket szeleteld vékony csíkokra, és helyezd a saláta tetejére.

    A frissen sült tonkatsu nemcsak ízletes, hanem látványos is lesz a tálalásnál.

    6

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, és szórd a salátára.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, és extra ízt hoz a salátába.

    7

    A tonkatsu szószt és majonézt keverd össze, majd locsold a saláta tetejére.

    A tonkatsu szósz édes-savanyú íze kitűnően harmonizál a sült hús gazdag ízével.

    8

    Tálald a tonkatsu salátát friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss, citrusos íze még inkább kiemeli az étel ízét.