A pulykacombot tisztítsd meg és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
A hús darabok ne legyenek túl vastagok, hogy gyorsabban és egyenletesebben átsüljenek.
Készítsd elő a panírozó állomást: egy tányérban tedd a panírozó lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig tedd a zsemlemorzsát.
Mindig a panírozó liszthez, tojásba, majd zsemlemorzsába dolgozz, hogy a panír egyenletesen rátapadjon a húsra.
Mártsd bele a pulykacombokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve, hogy minden oldaluk teljesen be legyen vonva.
Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok liszt a húsokon, mert az a panírt elnehezítheti.
Melegíts olajat egy serpenyőben, hogy a húsok süljön, de ne legyen túl forró, hogy ne égjenek meg a panírozott részek. A pulykacombokat egyesével helyezd az olajba.
A megfelelő hőmérséklet ellenőrzésére használj egy kis darab kenyeret: ha aranybarnára sül 1-2 perc alatt, akkor az olaj ideális.
Süsd a húsokat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ezután tedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Ha túl sok olajba teszed a húst, a panír megszívhatja magát, így nem lesz ropogós. Figyelj a hőmérsékletre!
A káposztát apróra vágd és tálald a sült pulykacombok mellé. A tálat tedd félre, hogy készen álljon a tálalásra.
A friss káposzta még jobban kiemeli a sült hús ízét, de friss salátát is használhatsz helyette.
A kész mustárt tálalás előtt tedd a húsra, hogy ízesítse a fogást, és tálald a tonkatsu tálat friss káposztával és mustárral.
Ha valami extra pikantériát szeretnél, adj hozzá egy kis chili pelyhet a mustárhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.