Tonkatsu tál paradicsom, ropogós sertéshús szeletek friss paradicsommal tálalva

Tonkatsu tál paradicsom

A tonkatsu egy tradicionális japán étel, amelyet a panírozott és olajban sült sertéshús képvisel. A tonkatsu a japán konyha alapvető ételévé vált, és gyakran tálalják friss salátával, rizssel és egy finom tonkatsu szósszal. A paradicsom hozzáadásával egy friss, üdítő kiegészítőt kapunk, ami szépen egyensúlyozza a ropogós húst. A tonkatsu tál paradicsommal egy remek választás bármilyen étkezéshez, különösen, ha gyorsan és könnyen elkészíthető ételt keresel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tonkatsu szelet
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
200 ml Napraforgó olaj
2 db Paradicsom
50 ml Japán tonkatsu szósz
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is készítsd elő a tonkatsu szeleteket. Ha még nem készültek elő, vágd vékonyra a sertéshúst és egyesével ízesítsd sóval és borssal.

    A szeletek vastagsága fontos, mivel túl vastag szelet esetén nehezebben sül át, túl vékonyan pedig kiszáradhat a hús.

    2

    A három tálban készíts elő egy-egy réteget: az első tálba tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.

    A tojásokat jól verjük fel, hogy könnyen tapadjon a panír, de ne legyen túl habos.

    3

    Mártsd bele a tonkatsu szeleteket először a lisztbe, ügyelve arra, hogy minden oldalát bevonja, majd mártsd a tojásba, és végül forgasd bele a zsemlemorzsába.

    A zsemlemorzsa legyen egyenletes, hogy szép ropogós bundát kapjunk. Ha szükséges, ismételd meg a panírozást.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a napraforgó olajat közepes hőmérsékleten, majd helyezd bele a panírozott tonkatsu szeleteket. Süsd őket mindkét oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl, mert a hús kiszáradhat. Ellenőrizd, hogy a hús belseje is átsült, de maradjon szaftos.

    5

    Amíg a tonkatsu sül, a paradicsomokat mosd meg és vágd fel vékony szeletekre.

    A friss paradicsom könnyed, üdítő ízt ad az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a ropogós tonkatsut.

    6

    Ha a tonkatsu elkészült, vedd ki az olajból és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít abban, hogy a tonkatsu még ropogósabb legyen, mivel eltávolítja a felesleges olajat.

    7

    Tálald a tonkatsut a friss paradicsom szeletekkel és locsold meg a japán tonkatsu szósszal. Ízesítsd még egy csipet sóval és borssal, ha szükséges.

    A tonkatsu szósz intenzív íze szépen kiegészíti a sült hús ropogósságát és a friss paradicsom édességét.