Először is készítsd elő a tonkatsu szeleteket. Ha még nem készültek elő, vágd vékonyra a sertéshúst és egyesével ízesítsd sóval és borssal.
A szeletek vastagsága fontos, mivel túl vastag szelet esetén nehezebben sül át, túl vékonyan pedig kiszáradhat a hús.
A három tálban készíts elő egy-egy réteget: az első tálba tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A tojásokat jól verjük fel, hogy könnyen tapadjon a panír, de ne legyen túl habos.
Mártsd bele a tonkatsu szeleteket először a lisztbe, ügyelve arra, hogy minden oldalát bevonja, majd mártsd a tojásba, és végül forgasd bele a zsemlemorzsába.
A zsemlemorzsa legyen egyenletes, hogy szép ropogós bundát kapjunk. Ha szükséges, ismételd meg a panírozást.
Egy serpenyőben hevítsd fel a napraforgó olajat közepes hőmérsékleten, majd helyezd bele a panírozott tonkatsu szeleteket. Süsd őket mindkét oldalról 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl, mert a hús kiszáradhat. Ellenőrizd, hogy a hús belseje is átsült, de maradjon szaftos.
Amíg a tonkatsu sül, a paradicsomokat mosd meg és vágd fel vékony szeletekre.
A friss paradicsom könnyed, üdítő ízt ad az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a ropogós tonkatsut.
Ha a tonkatsu elkészült, vedd ki az olajból és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
A papírtörlő segít abban, hogy a tonkatsu még ropogósabb legyen, mivel eltávolítja a felesleges olajat.
Tálald a tonkatsut a friss paradicsom szeletekkel és locsold meg a japán tonkatsu szósszal. Ízesítsd még egy csipet sóval és borssal, ha szükséges.
A tonkatsu szósz intenzív íze szépen kiegészíti a sült hús ropogósságát és a friss paradicsom édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.