Tonkatsu tál uborkával és szezámmaggal, friss korianderrel díszítve

Tonkatsu tál uborka

A Tonkatsu egy klasszikus japán étel, amely panírozott és sült sertésszeletet jelent. Az uborka és a friss koriander hozzáadásával egy könnyed, frissítő ételt készíthetünk, ami tökéletesen kiegészíti a gazdag ízű tonkatsut. A szezámmag és a Tosazu öntet egy különleges ízélményt nyújt, amely kiemeli az étel minden egyes hozzávalóját. Ez az étel egy igazán finom választás, ha valami egyszerű, de gazdag ízekkel teli japán ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tonkatsu (panírozott sertésszelet)
1 db Friss uborka
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
2 ek. Tosazu (szójaszósz, rizsecet, cukor keveréke)
1 tk. Seszámmag
1 ek. Szezámolaj
1 szál Tavaszi hagyma
300 g Fehér rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonkatsu szeleteket először sózd és borsozd meg. Majd panírozd be lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki aranybarnára, kb. 5-6 percig oldalanként.

    A tonkatsu panírját kétszer is megforgathatod, hogy extra ropogós legyen. Az olaj legyen elég forró, hogy a panír ne ázzon el, hanem ropogósra süljön.

    2

    A friss uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy karikákra. A hagymát is vágd fel vékony karikákra.

    Az uborkát ne vágd túl vékonyra, hogy megőrizze friss ropogós állagát, és ne essen szét a tálban.

    3

    A tavaszi hagymát is vágd fel apróra. A koriandert durvára vágva készíts elő a tálaláshoz.

    A koriander frissessége segít kiemelni a tonkatsu gazdag ízét, és frissítő hatást ad az ételnek.

    4

    Főzd meg a rizst, majd hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró a tálaláskor.

    A rizst érdemes előre megfőzni, és hagyni egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek, miközben a többi hozzávalót készíted elő.

    5

    A rizst tálald a tányérok alján, majd helyezd rá a sült tonkatsu szeleteket. Az uborka és a hagyma karikáit rendezd el a tonkatsu körül.

    A tálalásnál ügyelj arra, hogy a tonkatsu szeletek szépen, egyenletesen illeszkedjenek a rizs tetejére.

    6

    Locsold meg a Tosazu szójaszószos öntettel, majd szórd meg a szezámmaggal és a friss korianderrel.

    A Tosazu öntet gazdag, savanykás íze tökéletesen kiegészíti a tonkatsu ízét. Ha szereted, egy kis chili olajjal is feldobhatod.