Torta Capixaba palmitóval, frissen tálalva

Torta Capixaba palmitóval

A Torta Capixaba egy hagyományos brazil étel, amely az Espírito Santo államra jellemző. Az étel legfontosabb összetevői a palmitó, a füstölt hal és a tojásos keverék, amelyek együtt adnak egy gazdag, ínycsiklandó ízt. A torta főként ünnepi alkalmakra készül, és sokszor tálalják egy könnyű salátával. A Torta Capixaba igazi brazil ínycsiklandó étel, amely a gazdag fűszerekkel és különleges összetevőkkel egyedi élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Palmitó (bél)
2 db Burgonya
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
2 db Tojás
100 g Sajt (reszelt)
200 g Füstölt halfilé (pl. tőkehal)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1 tk. Oregánó
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd kis kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A burgonyát egyenletes kockákra vágd, hogy minden darab egyformán megfőjön.

    2

    A füstölt halfilét vágd kisebb darabokra.

    A hal legyen jól megfőzve, hogy elkerüld a nyers hal ízét.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítását közepes lángon végezd, hogy szépen karamellizálódjon.

    4

    Add hozzá a kockázott burgonyát, a füstölt halat, és pirítsd további 5 percig.

    A burgonya egy kicsit ropogós maradjon, hogy textúrája még érdekes legyen a tortában.

    5

    A palmitót vágd vékony szeletekre, majd add hozzá a keverékhez. Keverd össze.

    A palmitó finom textúrája és enyhe íze tökéletes kiegészítője lesz a tortának.

    6

    A tojásokat verd fel, és keverd össze a tejszínnel. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd add hozzá az oregánót.

    A tojás és tejszín keveréke adja a torta alapját, amely összetartja a hozzávalókat.

    7

    A keveréket öntsd a serpenyőben lévő hozzávalókra, és alacsony lángon főzd 5-10 percig, amíg a keverék meg nem szilárdul.

    Folyamatosan keverve, ügyelj arra, hogy a tojás ne süljön meg túl gyorsan.

    8

    Tedd a keveréket egy sütőformába, és szórd meg reszelt sajttal. Sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    A sajt szép aranybarnára sül a tetején, és extra ízt ad az ételnek.

    9

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítve kínáld.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegyensúlyozza az étel gazdag ízvilágát.