Treacle tart csokoládéval, pite tészta csokoládé darabokkal és sűrű treacle töltelékkel

Treacle Tart csokoládéval

A Treacle tart egy klasszikus brit desszert, amely a sűrű, édes treacle szirupot használja, hogy gazdag ízt adjon a tésztának. A csokoládéval készült változat még különlegesebbé teszi ezt az ételt, és tökéletes választás lehet karácsonyi vagy egyéb ünnepi alkalmakra. A pite tésztája és a csokoládé egyesülve egy lágy, édes, gazdag desszertet alkot, amit biztosan mindenki szeretni fog.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Friss pite tészta
200 g Aranyszirup
50 g Fruktóz
100 ml Friss tejszín
1 ek. Citromlé
1 db Friss citromhéj
1 db Tojás
50 g Kékszőlő csokoládé
1 csomag Száraz pite súlyok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pite tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen, és helyezd egy piteformába. Tedd a formát a hűtőbe 20 percre, hogy a tészta megdermedjen.

    A tészta hideg tartása segít, hogy a sütés során ne zsugorodjon vissza.

    2

    A tésztát sütés előtt töltsd meg száraz pite súlyokkal, hogy megakadályozd, hogy felpúposodjon. Süsd a tésztát 180°C-on 15 percig, majd vedd le a súlyokat, és süsd további 5-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd ki a súlyokat, mert azok segítenek megőrizni a tészta formáját és megakadályozzák, hogy felpúposodjon.

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: a tejszínt, aranyszirupot és fruktózt egy lábasba öntsd, és közepes lángon melegítsd, amíg a szirup fel nem oldódik.

    A keveréket folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.

    4

    Miután a szirup teljesen feloldódott, vedd le a tűzről, és adj hozzá citromlét és frissen reszelt citromhéjat, majd keverd simára.

    A citrom frissítő ízt ad a tartnak, és segít kiegyensúlyozni az édes szirupot.

    5

    A tojást verd fel, majd öntsd a szirupos keverékhez, és jól keverd össze.

    A tojás a tart sűrűségéért felel, ezért ügyelj rá, hogy sima legyen.

    6

    A csokoládét vágd fel kis darabokra, és szórd a pite aljába. Öntsd rá a tölteléket, és tedd vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a töltelék megszilárdul.

    A csokoládé daraboknak egyenletesen kell eloszolniuk a pite alján, hogy minden falatban ott legyen a csokoládé íze.

    7

    Miután a töltelék megszilárdult, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni legalább 30 percig. Tálald friss tejszínhabbal vagy egy kis vaníliás fagylalttal.

    Ha nem akarod, hogy a pite túl kemény legyen, hagyd, hogy szobahőmérsékleten hűljön le.