A krumplit hámozd meg és vágd kockákra. Forralj egy edényben sós vizet, és tedd bele a krumplit, majd főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
A krumpli főzése előtt érdemes hideg vízben kezdeni, így egyenletesebben főnek meg.
Amíg a krumpli fő, vágd apróra a fejessalátát és a sertéshúst. Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a sertéshúst és a salátát.
A saláta hamar összeesik, így nem szükséges túl sokáig pirítani, csak annyira, hogy átmelegedjen.
A főtt krumplit pürésítsd egy villával vagy krumplinyomóval. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis forró vizet vagy olívaolajat.
A pürésítéshez egy kevés tej is használható, ha krémesebb állagot szeretnél.
A pürésített krumplit add hozzá a salátás és húsos keverékhez, majd jól keverd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha szeretnéd, friss fűszerekkel, például rozmaringgal vagy kakukkfűvel is ízesítheted.
Egy másik serpenyőben készíts egy tükörtojást. Addig süsd, amíg a tojás fehérje teljesen meg nem szilárdul, de a sárgája még folyós marad.
A tükörtojás elkészítésekor figyelj arra, hogy a tojás ne égjen meg, de a fehérje teljesen megszilárduljon.
Tálald a trinxatot, és a tetejére tedd a tükörtojást. Tálaláskor szórhatsz rá egy kis friss koriandert vagy petrezselymet, hogy még szebbé tedd.
A trinxatot friss kenyérrel is kínálhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.