A bélből távolítsd el a felesleges zsírt, és alaposan mosd meg hideg vízben.
A bél tisztítása során ügyelj arra, hogy minden szennyeződést eltávolíts, hogy az étel ízletes legyen.
A vöröshagymát, fokhagymát, póréhagymát és paprikát vágd fel apró darabokra.
A hagymát és paprikát apróra vágva jobban beleolvadnak az ételbe, és egyenletesebben oszlanak el az ízek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a póréhagymát és paprikát, és főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A póréhagyma ad egy enyhe édes ízt az ételhez, így ne hagyd ki.
Tedd bele a paradicsomot, majd add hozzá a bél darabokat, és jól keverd össze.
A paradicsom segít a leveses alap elkészítésében, így nem lesz túl száraz az étel.
Főzd az ételt 20-25 percig, amíg a bél teljesen megpuhul. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A bél főzésénél ügyelj arra, hogy alacsony lángon főzd, hogy ne keményedjen meg.
A főzés vége előtt egy perccel add hozzá a friss koriandert és petrezselymet, majd locsold meg egy kevés citromlével.
A friss fűszerek és citromlé frissességet adnak az ételnek, így ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.