Tripas petrezselyemmel tálalva, friss korianderrel és citrommal

Tripas petrezselyemmel

A Tripas egy tradicionális spanyol étel, amely az állati belsőségekből készült ételek kategóriájába tartozik. Eredetileg a vidéki Spanyolországban készítették, hogy felhasználják az állatok belsőségeit. A petrezselyem és koriander hozzáadása frissíti az ételt, míg a citromlé felfrissíti és kiemeli a fűszeres ízeket. A Tripas egy gazdag ízű étel, amely remek választás a különleges alkalmakra vagy egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bél
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Petrezselyem
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bélből távolítsd el a felesleges zsírt, és alaposan mosd meg hideg vízben.

    A bél tisztítása során ügyelj arra, hogy minden szennyeződést eltávolíts, hogy az étel ízletes legyen.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát, póréhagymát és paprikát vágd fel apró darabokra.

    A hagymát és paprikát apróra vágva jobban beleolvadnak az ételbe, és egyenletesebben oszlanak el az ízek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a póréhagymát és paprikát, és főzd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A póréhagyma ad egy enyhe édes ízt az ételhez, így ne hagyd ki.

    5

    Tedd bele a paradicsomot, majd add hozzá a bél darabokat, és jól keverd össze.

    A paradicsom segít a leveses alap elkészítésében, így nem lesz túl száraz az étel.

    6

    Főzd az ételt 20-25 percig, amíg a bél teljesen megpuhul. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A bél főzésénél ügyelj arra, hogy alacsony lángon főzd, hogy ne keményedjen meg.

    7

    A főzés vége előtt egy perccel add hozzá a friss koriandert és petrezselymet, majd locsold meg egy kevés citromlével.

    A friss fűszerek és citromlé frissességet adnak az ételnek, így ne hagyd ki!