A bél (tripas) alaposan tisztítsuk meg, majd daraboljuk kisebb falatokra.
Alapos tisztítás szükséges a bél szennyeződéseinek eltávolításához, így finomabb és étkezésre alkalmasabb lesz.
A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk fel karikákra.
Ha apróbb darabokat szeretnénk, akkor reszelhetjük is, hogy gyorsabban megpuhuljon.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítjuk őket, amíg illatosak nem lesznek.
A fokhagymát ne hagyjuk megégni, mert keserűvé válhat!
Amikor a hagyma üvegesedik, adjuk hozzá a felaprított belét és a sárgarépát, és pirítsuk 5-7 percig.
A bél akkor válik finomabbá, ha jól pirítjuk, így az ízek jobban összeérnek.
Öntsük hozzá a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a bor elpárologjon.
A bor segít kiemelni az ízeket, és finomabb ízt ad a sárgarépának.
Főzzük tovább a keveréket, amíg a bél teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy a keverék ne legyen túl száraz.
Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk melegen.
A petrezselyem frissessége fokozza az étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.