Tripas sárgarépával, ínycsiklandó étel tálalva friss petrezselyemmel

Tripas sárgarépával

A Tripas sárgarépával egy klasszikus latin-amerikai étel, amely gazdag ízvilágával és tápláló összetevőivel lett népszerű. A bél (tripas) az étkezés egyik fontos alapanyaga, amelyet fűszerekkel és zöldségekkel kombinálnak, hogy ínycsiklandó ételt készítsenek. Az ételt sokszor tálalják színes köretekkel, és a sárgarépa édes és friss íze tökéletes kiegészítője a húsos fogásnak. Az étel könnyen elkészíthető, és különleges ízélményt nyújt a vendégeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Ínycsiklandó bél (tripas)
2 db Sárgarépa
2 ek. Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Cebolla (hagyma)
1 csipet
1 csipet Bors
100 ml Fehérbor
2 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bél (tripas) alaposan tisztítsuk meg, majd daraboljuk kisebb falatokra.

    Alapos tisztítás szükséges a bél szennyeződéseinek eltávolításához, így finomabb és étkezésre alkalmasabb lesz.

    2

    A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk fel karikákra.

    Ha apróbb darabokat szeretnénk, akkor reszelhetjük is, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítjuk őket, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagymát ne hagyjuk megégni, mert keserűvé válhat!

    4

    Amikor a hagyma üvegesedik, adjuk hozzá a felaprított belét és a sárgarépát, és pirítsuk 5-7 percig.

    A bél akkor válik finomabbá, ha jól pirítjuk, így az ízek jobban összeérnek.

    5

    Öntsük hozzá a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a bor elpárologjon.

    A bor segít kiemelni az ízeket, és finomabb ízt ad a sárgarépának.

    6

    Főzzük tovább a keveréket, amíg a bél teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy a keverék ne legyen túl száraz.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk melegen.

    A petrezselyem frissessége fokozza az étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.