Truffle Ramen tálalva szarvasgombás szósszal

Truffle Ramen (gourmet, szarvasgombás luxus)

A Truffle Ramen egy igazán különleges és modern fogás, amely a japán ramen klasszikus struktúráját ötvözi a nyugati szarvasgomba-gasztronómia eleganciájával. A szarvasgomba már az ókori Rómában is luxuscikknek számított, és ma is a világ egyik legértékesebb ízesítője. A ramenhez adva gazdag, földes aromát kölcsönöz, amely kiemeli a tejszínes, sajtos szósz mélységeit. Ahogy a fokhagyma és vaj illata betölti a konyhát, a szarvasgomba olaj diszkrét, de kifinomult jelenléte már előre ígéri a fejedelmi élményt. A titok a minőségi hozzávalókban rejlik: a jó minőségű szarvasgomba, a frissen reszelt parmezán és a tökéletesre főzött ramen tészta együtt alkotják ezt a luxusételt. Ez a recept tökéletes választás különleges alkalmakra, ünnepi vacsorákra vagy ha egyszerűen csak kényeztetnéd magad egy gourmet fogással.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
200 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt (reszelt)
1 ek. Vaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szarvasgomba olaj
10 g Szarvasgomba (friss vagy szeletelt konzerv)
100 g Gomba (pl. shiitake vagy barna csiperke)
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 szál Újhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdésként készíts elő minden hozzávalót: reszeld le a sajtot, szeleteld fel a gombát, és főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrástól számítva, majd hűtsd le hideg vízben). TIPP: A tojás könnyebb hámozásához használj friss hideg vizet a főzés után.

    A tojásokhoz adj egy kevés ecetet a főzővízbe, így még könnyebben hámozhatóak lesznek.

    2

    Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, és párold meg benne az apróra vágott fokhagymát 1 percig, amíg illatos lesz. Ez adja meg az alap aromáját.

    Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon párold.

    3

    Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd őket 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. TIPP: Ne mozgasd túl gyakran, hogy szépen megpiruljanak!

    Ha a gomba levet enged, magasabb hőfokon pirítsd, hogy elpárologjon a nedvesség és a gomba megpiruljon.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd forrald fel lassan. Keverd bele a reszelt parmezánt, és főzd addig, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Ízesítsd sóval és borssal.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, kevés tészta főzővízzel hígíthatod.

    5

    Főzd meg közben a ramen tésztát a csomagolás útmutatója szerint, majd szűrd le. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl puha, mert a szósz még puhít rajta.

    A tésztát ne főzd teljesen puhára (al dente), mert a szószban még tovább puhul.

    6

    A leszűrt tésztát keverd bele a szarvasgombás-tejszínes szószba, majd locsold meg szarvasgomba olajjal. Óvatosan forgasd össze, hogy a tészta jól bevonódjon.

    A szarvasgomba olajat óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van.

    7

    Tálald mély tányérban vagy tálban, a tetejére helyezz félbevágott lágy tojást, szórj rá friss újhagymát és pár vékony szelet friss szarvasgombát. TIPP: Csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá az olajat, így megőrzi intenzív aromáját.

    A tálaláshoz használj előmelegített tányérokat, hogy a ramen tovább meleg maradjon.