Kezdésként készíts elő minden hozzávalót: reszeld le a sajtot, szeleteld fel a gombát, és főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrástól számítva, majd hűtsd le hideg vízben). TIPP: A tojás könnyebb hámozásához használj friss hideg vizet a főzés után.
A tojásokhoz adj egy kevés ecetet a főzővízbe, így még könnyebben hámozhatóak lesznek.
Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, és párold meg benne az apróra vágott fokhagymát 1 percig, amíg illatos lesz. Ez adja meg az alap aromáját.
Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon párold.
Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd őket 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. TIPP: Ne mozgasd túl gyakran, hogy szépen megpiruljanak!
Ha a gomba levet enged, magasabb hőfokon pirítsd, hogy elpárologjon a nedvesség és a gomba megpiruljon.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd forrald fel lassan. Keverd bele a reszelt parmezánt, és főzd addig, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Ízesítsd sóval és borssal.
Ha a szósz túl sűrű lenne, kevés tészta főzővízzel hígíthatod.
Főzd meg közben a ramen tésztát a csomagolás útmutatója szerint, majd szűrd le. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl puha, mert a szósz még puhít rajta.
A tésztát ne főzd teljesen puhára (al dente), mert a szószban még tovább puhul.
A leszűrt tésztát keverd bele a szarvasgombás-tejszínes szószba, majd locsold meg szarvasgomba olajjal. Óvatosan forgasd össze, hogy a tészta jól bevonódjon.
A szarvasgomba olajat óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van.
Tálald mély tányérban vagy tálban, a tetejére helyezz félbevágott lágy tojást, szórj rá friss újhagymát és pár vékony szelet friss szarvasgombát. TIPP: Csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá az olajat, így megőrzi intenzív aromáját.
A tálaláshoz használj előmelegített tányérokat, hogy a ramen tovább meleg maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.