A rizskockákat (tteok) először forró vízben 5-7 percig áztasd, hogy megpuhuljanak.
Ha friss tteokot használsz, akkor rövidebb idő alatt is puhára főhet.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a halmasszát.
A halmassza gyorsan megpirul, figyelj, hogy ne égjen meg.
Pirítsd 3-5 percig, amíg a halmassza teljesen meg nem fő, majd add hozzá a kimchit és a szójaszószt.
A kimchi egy különleges savanykás ízt ad a tteokbokkinak, ami jól kiegyensúlyozza a hal ízét.
Öntsd hozzá a chili pasztát (gochujang) és a vizet, majd alaposan keverd össze.
A gochujang chili paszta adja a tteokbokki jellegzetes fűszeres és enyhén édes ízét.
Add hozzá a megpuhult rizskockákat (tteok), és keverd össze, hogy a szósz minden kockát befedjen. Főzd további 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
A rizskockák nagyon gyorsan felszívják a szószt, ezért ne hagyd sokáig a tűzön, mert szétmállhatnak.
A tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával.
A szezámmag és a zöldhagyma frissessége egy különleges textúrát és ízt ad a tteokbokkinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.