Tteokbokki halmasszával, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Tteokbokki Halmasszával

A tteokbokki egy tradicionális koreai étel, amely az utcai ételek egyik legismertebb képviselője. A rizskockák (tteok) és a fűszeres gochujang paszta tökéletesen harmonizálnak egymással. A halmasszával készült változat egy különleges twistet ad a hagyományos tteokbokkinak, gazdag ízekkel és textúrával. Ez az étel nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tteok (rizskocka)
200 g Halmassza
100 g Kimchi
3 ek. Hozzáadott szójaszósz
2 ek. Chili paszta (gochujang)
1 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
300 ml Víz
1 szál Friss zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizskockákat (tteok) először forró vízben 5-7 percig áztasd, hogy megpuhuljanak.

    Ha friss tteokot használsz, akkor rövidebb idő alatt is puhára főhet.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a halmasszát.

    A halmassza gyorsan megpirul, figyelj, hogy ne égjen meg.

    3

    Pirítsd 3-5 percig, amíg a halmassza teljesen meg nem fő, majd add hozzá a kimchit és a szójaszószt.

    A kimchi egy különleges savanykás ízt ad a tteokbokkinak, ami jól kiegyensúlyozza a hal ízét.

    4

    Öntsd hozzá a chili pasztát (gochujang) és a vizet, majd alaposan keverd össze.

    A gochujang chili paszta adja a tteokbokki jellegzetes fűszeres és enyhén édes ízét.

    5

    Add hozzá a megpuhult rizskockákat (tteok), és keverd össze, hogy a szósz minden kockát befedjen. Főzd további 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A rizskockák nagyon gyorsan felszívják a szószt, ezért ne hagyd sokáig a tűzön, mert szétmállhatnak.

    6

    A tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával.

    A szezámmag és a zöldhagyma frissessége egy különleges textúrát és ízt ad a tteokbokkinak.