Tteokbokki ramentésztával, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Tteokbokki ramentésztával

Tteokbokki egy klasszikus koreai étel, amely az utóbbi évtizedekben világszerte népszerűvé vált. A fűszeres gochujang szósz és a rizslencse kombinációja biztosítja a tteokbokki különleges ízét. Az étel számos változatban elkészíthető, de a ramen tésztás változata különösen finom, mivel a ramentészta jól felszívja a gazdag, fűszeres szószt. Ezt az ételt gyakran fogyasztják street foodként Koreában, és bárhol megtalálható, ahol koreai ételt szolgálnak fel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramentészta
150 g Tteok (rizslencse)
3 ek. Gochujang (koreai chili paszta)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
300 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ramentésztát készítsd el a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor túl puha lesz, és összetapadhat.

    2

    A tteokot (rizslencsét) forró vízben 5 percig főzd, majd szűrd le.

    A tteokot ne hagyd túl sokáig főni, mert elpuhulhat és elveszítheti az állagát.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg 1-2 percig, amíg az illata felszabadul.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű lesz.

    4

    Add hozzá a gochujang chili pasztát, a szójaszószt és a cukrot, majd keverd jól össze. Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.

    A gochujang paszta adja a tteokbokki jellegzetes ízét, ezért érdemes ebből a legjobb minőségűt választani.

    5

    A kész szószhoz add hozzá a tteokot és a ramentésztát. Főzd az egészet 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a tészta átmelegszik.

    Ne hagyd túl főzni a tteokot, mert túl puha lesz, és elveszíti a kívánt állagot.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a szezámmaggal és a felvágott zöldhagymával.

    A szezámmagok friss, enyhén diós ízt adnak az ételnek, amely remekül kiegészíti a fűszeres szószt.