A ramentésztát készítsd el a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.
Ne főzd túl a tésztát, mert akkor túl puha lesz, és összetapadhat.
A tteokot (rizslencsét) forró vízben 5 percig főzd, majd szűrd le.
A tteokot ne hagyd túl sokáig főni, mert elpuhulhat és elveszítheti az állagát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg 1-2 percig, amíg az illata felszabadul.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű lesz.
Add hozzá a gochujang chili pasztát, a szójaszószt és a cukrot, majd keverd jól össze. Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.
A gochujang paszta adja a tteokbokki jellegzetes ízét, ezért érdemes ebből a legjobb minőségűt választani.
A kész szószhoz add hozzá a tteokot és a ramentésztát. Főzd az egészet 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a tészta átmelegszik.
Ne hagyd túl főzni a tteokot, mert túl puha lesz, és elveszíti a kívánt állagot.
Tálalás előtt szórd meg a szezámmaggal és a felvágott zöldhagymával.
A szezámmagok friss, enyhén diós ízt adnak az ételnek, amely remekül kiegészíti a fűszeres szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.