Tteokbokki tejszínes szósszal, koreai rizsgombóc fűszeres tejszínes szósszal, tojással és kimchivel

Tteokbokki tejszínes szósszal

A Tteokbokki egy híres koreai étel, amely a szomszédos országokban is egyre népszerűbbé vált. A rizsgombócok és a fűszeres szósszal kombinált étel a koreai utcai étkezések egyik alapétele. A tejszínes változat egy krémes textúrát ad a tteokbokkinak, miközben az étel még ínycsiklandóbbá válik. A tejszín lágyítja a curry fűszeres ízét, és a tojás frissessége tökéletesen kiegészíti az ételt. Ez az étel tökéletes választás egy színes vacsorához vagy akár egy gyors ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tteok (rizsgombóc)
200 ml Tejszín
2 ek. Chili paszta (Gochujang)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
500 ml Víz
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
100 g Kimchi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót. A rizsgombócokat (tteok) tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy meglágyuljanak. A kimchit vágd kisebb darabokra.

    A rizsgombócoknak frissnek kell lenniük, de ha szárítottat használsz, áztasd őket legalább 10-15 percig forró vízben.

    2

    A tejszínt, a gochujangot, a szójaszószt, a cukrot és a vizet egy közepes lábasban keverd össze. Forrald fel, és hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejszín adja az ételnek a krémes állagot, és tompítja a chili paszta intenzitását. Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    3

    Amikor a szósz elkészült, add hozzá a rizsgombócokat és a kimchit. Keverd össze, majd hagyd főzni további 5-7 percig, amíg a rizsgombócok teljesen átmelegszenek és a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet vagy tejszínt, hogy sima, krémes állagú legyen.

    4

    Közben főzd meg a tojásokat. Tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. Hámozd meg őket.

    A főtt tojásokat ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyenek túl kemények.

    5

    Tálald a tteokbokkit egy tányérra, és vágd rá a főtt tojásokat. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és azonnal tálald.

    A friss zöldhagyma egy kis frissességet és roppanósságot ad a tteokbokkinak, tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.