Tteokbokki tenger gyümölcseivel, koreai rizsgombóc fűszeres szósszal, tojással és kimchivel

Tteokbokki tenger gyümölcseivel

A Tteokbokki egy híres koreai étel, amely a szomszédos országokban is egyre népszerűbbé vált. A rizsgombócok és a fűszeres szósszal kombinált étel a koreai utcai étkezések egyik alapétele. A tteokbokki gyorsan elkészíthető, fűszeres és édes ízei pedig tökéletesen kiegészítik a kimchi savanykás ízét. A tenger gyümölcseivel gazdagított változat különleges umami ízt ad a tteokbokkinak, miközben az étel gazdagabbá válik. Ez az étel tökéletes választás egy színes vacsorához vagy akár egy gyors ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tteok (rizsgombóc)
200 g Tenger gyümölcsei (pl. garnéla, kalamár)
2 ek. Chili paszta (Gochujang)
1 ek. Halpaszta
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
500 ml Víz
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót. A rizsgombócokat (tteok) tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy meglágyuljanak. A tenger gyümölcseit tisztítsd meg és vágd megfelelő darabokra.

    A tenger gyümölcsei gyorsan átpuhulnak, így ne főzd őket túl sokáig, hogy ne legyenek gumisak.

    2

    A szójaszószt, a gochujangot, a halpasztát, a cukrot és a vizet egy közepes lábasban keverd össze. Forrald fel, és hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A halpaszta hozzáadásával az ételnek egy intenzívebb umami ízt adunk, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    3

    Amikor a szósz elkészült, add hozzá a rizsgombócokat és a tenger gyümölcseit. Keverd össze, majd hagyd főzni további 5-7 percig, amíg a rizsgombócok teljesen átmelegszenek és a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne ragadjon le a gombócok alatt.

    4

    Közben főzd meg a tojásokat. Tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. Hámozd meg őket.

    A főtt tojásokat ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyenek túl kemények.

    5

    Tálald a tteokbokkit egy tányérra, és vágd rá a főtt tojásokat. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és azonnal tálald.

    A friss zöldhagyma egy kis frissességet és roppanósságot ad a tteokbokkinak, tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.