Tunnbröd dopp i grytan, svéd lepénykenyér leves gazdag húsos szósszal

Tunnbröd dopp i grytan

A Tunnbröd dopp i grytan egy tradicionális svéd étel, amelyet hagyományosan szegények étkezésének tartanak, mivel egyszerű alapanyagokból készül. A ropogós lepénykenyér és a gazdag húsos szósz kombinációja rendkívül ínycsiklandó és tápláló étellé teszi. Az étel a svéd vidéki élet egyszerű, de ínycsiklandó étkezéseit idézi, és az év bármely szakában tökéletes választás egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tunnbröd (svéd lepénykenyér)
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
200 g Marhahús
500 ml Zöldségleves
100 ml Tejszín
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát vágd apróra, és egy nagy serpenyőben olajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és egy finom alapot ad a szósznak.

    2

    A marhahúst kockázd fel, és tedd a serpenyőbe a hagymához. Pirítsd meg, amíg a hús átsül és enyhén karamellizálódik.

    A hús tökéletes állaga akkor érhető el, ha nem kevergeted túl sokáig, hogy ne veszítse el a szaftosságát.

    3

    Add hozzá a zöldségleveset a serpenyőhöz, és hagyd felforrni. Ha szükséges, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha a leves túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a kívánt állagot elérd.

    4

    Miután a leves felforrt, önts hozzá tejszínt, és alacsony hőmérsékleten főzd tovább 5-10 percig, hogy a szósz sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    A tejszín lágy, krémes állagot ad a levesnek, így még gazdagabbá válik.

    5

    A tunnbrödet (svéd lepénykenyér) szeleteket törd darabokra, és tedd egy nagy tálba. Öntsd rá a kész levest, és hagyd, hogy a kenyér jól átázzon a levesben.

    A kenyér gyorsan átveszi a leves ízét, ezért fontos, hogy ne hagyd benne túl sokáig.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és az ételt melegen kínáld.

    A petrezselyem frissessége remekül illik az étel gazdag ízéhez, és szép színt ad a tálaláshoz.