A hagymát vágd apróra, és egy nagy serpenyőben olajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és egy finom alapot ad a szósznak.
A marhahúst kockázd fel, és tedd a serpenyőbe a hagymához. Pirítsd meg, amíg a hús átsül és enyhén karamellizálódik.
A hús tökéletes állaga akkor érhető el, ha nem kevergeted túl sokáig, hogy ne veszítse el a szaftosságát.
Add hozzá a zöldségleveset a serpenyőhöz, és hagyd felforrni. Ha szükséges, sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha a leves túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a kívánt állagot elérd.
Miután a leves felforrt, önts hozzá tejszínt, és alacsony hőmérsékleten főzd tovább 5-10 percig, hogy a szósz sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
A tejszín lágy, krémes állagot ad a levesnek, így még gazdagabbá válik.
A tunnbrödet (svéd lepénykenyér) szeleteket törd darabokra, és tedd egy nagy tálba. Öntsd rá a kész levest, és hagyd, hogy a kenyér jól átázzon a levesben.
A kenyér gyorsan átveszi a leves ízét, ezért fontos, hogy ne hagyd benne túl sokáig.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és az ételt melegen kínáld.
A petrezselyem frissessége remekül illik az étel gazdag ízéhez, és szép színt ad a tálaláshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.