A vizet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, valamint a cukrot. Hagyjuk felfutni 10-15 percig.
A víznek nem lehet túl melegnek lennie, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt. Ha túl hideg, nem indul el az erjedés.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Az olívaolajjal együtt dagasszuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz sem.
A tésztát letakarva pihentetjük meleg helyen 1 órán át, amíg megduplázódik a térfogata.
A tészta gyorsabban megkel, ha a konyhában meleg van. Ha télen készíted, használj sütőt vagy mikrohullámú sütőt alacsony hőmérsékleten pihentetéshez.
Miután megkelt, a tésztát oszd 8 egyenlő részre, és mindegyiket lapos koronggá formázd.
Ne aggódj, ha a tészták nem tökéletesen egyformák, a szabálytalan formák is finomak lesznek sütés után.
A serpenyőt melegítsd közepes lángra, és sütés közben egyenként süsd meg a tésztákat 1-2 percig, mindkét oldalon, amíg enyhén megpirulnak.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl magas lángon, mert akkor a tészták megéghetnek anélkül, hogy átsülne.
Miután elkészültek, tedd a kenyeret konyhai törlőpapírra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Ha szeretnéd, a tésztákat extra ízesítőkkel is megkenheted, például fokhagymás vajjal vagy friss gyógynövényekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.