A vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 10 percig, amíg habosodni kezd.
Ha az élesztő nem habosodik fel, próbáld friss élesztővel, vagy meleg víz helyett langyos vizet használj.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd adjuk hozzá a sót és az olívaolajat. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és a tejfölt.
A tészta lágy és ragacsos lesz, ne aggódj, így lesz igazán puha a tésztája.
Gyúrd össze a tésztát, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni meleg helyen 1-1.5 órán keresztül, amíg a duplájára nem nő.
Ha gyorsítani szeretnél a kelesztési folyamaton, helyezd a tálat meleg víz mellett, így hamarabb megkel a tészta.
A megkelt tésztát oszd 10-12 egyenlő részre. Minden egyes darabot formázz gombóccá, majd pihentesd 10 percig.
Ne hagyd túl sokáig pihenni, különben túl puha és nehezen formálható lesz.
Minden tésztadarabot nyújts ki kör alakúra, kb. 3-4 mm vastagságúra. Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon.
Ha nem ragad a tészta, kevés lisztet szórhatsz a nyújtódeszkára.
Süsd a tésztát a serpenyőben 2-3 percig mindkét oldalán, amíg szép barna foltok jelennek meg a tetején.
Ne süsd túl, hogy a kenyér puha maradjon, és ne keményedjen meg.
A kész tunnbrödöt egy konyharuhába tekerd, hogy megőrizze a puhaságát, majd tálald melegen.
Tálalás előtt egy kis vajjal is megkenheted, hogy még finomabb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.