Unagi szendvicsben, grillezett angolnával és szójaszószos mártással

Unagi szendvicsben

A japán unagi szendvics hagyományos étel, amely a gazdag ízű grillezett angolnát, a ropogós kenyeret és a szójaszósz alapú mártást ötvözi. Az unagi szendvics kiváló választás gyors ebédhez vagy vacsorához, miközben megőrzi a japán konyha autentikus ízeit. A koriander frissessége pedig remek kiegészítője a gazdag, füstös angolnának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Unagi (sült angolna)
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Rizsecet
0.5 tk. Wasabi
1 csipet Cukor
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az unagit először öblítsd le, majd egy serpenyőben grillen vagy sütőben melegítsd át.

    A sült angolna nemcsak finom, hanem egyedi ízt ad a szendvicsnek.

    2

    A kenyeret pirítsd meg enyhén mindkét oldalán egy serpenyőben, hogy ropogós legyen.

    A pirított kenyér jobban megőrzi a textúráját, így nem fog átázni a szósztól.

    3

    Készítsd el a szószt: keverd össze a szójaszószt, mirint, rizsecetet, cukrot és egy kevés wasabit.

    A wasabi enyhe csípőssége jól kiegészíti az angolna gazdag ízét.

    4

    A pirított kenyerek egyik felére kend rá a szószt, majd helyezd rá az unagi szeleteket.

    A szósz egyenletes elosztása biztosítja, hogy minden falat ízletes legyen.

    5

    A szendvicset díszítsd friss korianderrel, hogy egy frissítő ízt adjon.

    A koriander frissessége szépen ellensúlyozza a gazdag szószt.

    6

    Tálald az unagi szendvicset, és fogyaszd frissen.

    A szendvics azonnal fogyasztható, de egy kis pihentetés is jót tesz az ízeknek.