Vallarai Keerai Kootu, frissen tálalva, gazdag és ínycsiklandó

Vallarai Keerai Kootu

A Vallarai Keerai Kootu egy hagyományos indiai étel, amely a Vallarai Keerai, más néven indiai vadrózsa felhasználásával készül. Az étel gazdag tápanyagokban, és a fűszerekkel való kombinálása egyedi ízt ad neki. Ezt a finom ételt gyakran tálalják rizzsel, és tökéletes választás vegetáriánus étkezéshez. A kókusz, a fűszerek és a csicseriborsó kombinációja egy ínycsiklandó és tápláló ételt eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vallarai Keerai (indiai vadrózsa)
50 g Kókusz
50 g Csicseriborsó
1 db Zöld chili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Kurkuma
1 csésze Párolt rizs
1 ek. Tamarind pép
2 ek. Pálmaolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót áztasd be vízbe 4-5 órára vagy egy éjszakára. Másnap szűrd le és tedd félre.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót is, de a friss csicseriborsó íze gazdagabb.

    2

    A Vallarai Keerait (indiai vadrózsa) alaposan mosd meg, és tedd egy fazékba. Főzd meg egy kis vízben, amíg megpuhul.

    A Vallarai Keerai különleges ízű és nagyon tápláló, de ha nem találod, használhatsz más zöld leveles növényt is, például spenótot.

    3

    A kókuszt, a zöld chilit, a fokhagymát és a hagymát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    A püré állagát úgy állíthatod be, hogy a kókusz mennyiségét kicsit növeled vagy csökkented, hogy megfelelő krémes legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevíts pálmaolajat, majd add hozzá a pürét. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A pálmaolaj jellegzetes íze különlegessé teszi az ételt, de ha nem szereted, más növényi olajat is használhatsz.

    5

    Add hozzá a főtt csicseriborsót, a kurkumát és a garam masalát. Keverd jól össze, majd öntsd fel egy kis vízzel, és hagyd főzni még 10-15 percig.

    A garam masala fűszer keverékben megtalálhatók az összes alapvető indiai fűszer, de ha nem szereted, csökkentheted az adagját.

    6

    A főzés végén add hozzá a tamarind pépet és a sót, majd keverd össze.

    A tamarind egy finom savanykás ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted citromlével.

    7

    Tálald a kész Vallarai Keerai Kootut forró párolt rizzsel.

    A rizs jól elnyeli a gazdag ízeket, így ideális kísérője ennek az ételnek.