A csicseriborsót áztasd be vízbe 4-5 órára vagy egy éjszakára. Másnap szűrd le és tedd félre.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót is, de a friss csicseriborsó íze gazdagabb.
A Vallarai Keerait (indiai vadrózsa) alaposan mosd meg, és tedd egy fazékba. Főzd meg egy kis vízben, amíg megpuhul.
A Vallarai Keerai különleges ízű és nagyon tápláló, de ha nem találod, használhatsz más zöld leveles növényt is, például spenótot.
A kókuszt, a zöld chilit, a fokhagymát és a hagymát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
A püré állagát úgy állíthatod be, hogy a kókusz mennyiségét kicsit növeled vagy csökkented, hogy megfelelő krémes legyen.
Egy serpenyőben hevíts pálmaolajat, majd add hozzá a pürét. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
A pálmaolaj jellegzetes íze különlegessé teszi az ételt, de ha nem szereted, más növényi olajat is használhatsz.
Add hozzá a főtt csicseriborsót, a kurkumát és a garam masalát. Keverd jól össze, majd öntsd fel egy kis vízzel, és hagyd főzni még 10-15 percig.
A garam masala fűszer keverékben megtalálhatók az összes alapvető indiai fűszer, de ha nem szereted, csökkentheted az adagját.
A főzés végén add hozzá a tamarind pépet és a sót, majd keverd össze.
A tamarind egy finom savanykás ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted citromlével.
Tálald a kész Vallarai Keerai Kootut forró párolt rizzsel.
A rizs jól elnyeli a gazdag ízeket, így ideális kísérője ennek az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.