Vallarai Keerai Kootu, frissen tålalva, gazdag és ínycsiklandó

Vallarai Keerai Kootu

A Vallarai Keerai Kootu egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely a Vallarai Keerai, mĂĄs nĂ©ven indiai vadrĂłzsa felhasznĂĄlĂĄsĂĄval kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel gazdag tĂĄpanyagokban, Ă©s a fƱszerekkel valĂł kombinĂĄlĂĄsa egyedi Ă­zt ad neki. Ezt a finom Ă©telt gyakran tĂĄlaljĂĄk rizzsel, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vegetĂĄriĂĄnus Ă©tkezĂ©shez. A kĂłkusz, a fƱszerek Ă©s a csicseriborsĂł kombinĂĄciĂłja egy Ă­nycsiklandĂł Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt eredmĂ©nyez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Vallarai Keerai (indiai vadrózsa)
⭕ 50 g Kókusz
⭕ 50 g Csicseriborsó
⭕ 1 db Zöld chili
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Garam masala
⭕ 0.5 tk. Kurkuma
⭕ 1 csĂ©sze PĂĄrolt rizs
⭕ 1 ek. Tamarind pĂ©p
⭕ 2 ek. Pálmaolaj
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót åztasd be vízbe 4-5 óråra vagy egy éjszakåra. Måsnap szƱrd le és tedd félre.

    Ha gyorsítani szeretnél, hasznålhatsz konzerv csicseriborsót is, de a friss csicseriborsó íze gazdagabb.

    2

    A Vallarai Keerait (indiai vadrĂłzsa) alaposan mosd meg, Ă©s tedd egy fazĂ©kba. FƑzd meg egy kis vĂ­zben, amĂ­g megpuhul.

    A Vallarai Keerai kĂŒlönleges Ă­zƱ Ă©s nagyon tĂĄplĂĄlĂł, de ha nem talĂĄlod, hasznĂĄlhatsz mĂĄs zöld leveles növĂ©nyt is, pĂ©ldĂĄul spenĂłtot.

    3

    A kĂłkuszt, a zöld chilit, a fokhagymĂĄt Ă©s a hagymĂĄt tedd egy turmixgĂ©pbe, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra.

    A pĂŒrĂ© ĂĄllagĂĄt Ășgy ĂĄllĂ­thatod be, hogy a kĂłkusz mennyisĂ©gĂ©t kicsit növeled vagy csökkented, hogy megfelelƑ krĂ©mes legyen.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts pĂĄlmaolajat, majd add hozzĂĄ a pĂŒrĂ©t. FƑzd közepes lĂĄngon 5-7 percig, amĂ­g az illatok felszabadulnak.

    A pĂĄlmaolaj jellegzetes Ă­ze kĂŒlönlegessĂ© teszi az Ă©telt, de ha nem szereted, mĂĄs növĂ©nyi olajat is hasznĂĄlhatsz.

    5

    Add hozzĂĄ a fƑtt csicseriborsĂłt, a kurkumĂĄt Ă©s a garam masalĂĄt. Keverd jĂłl össze, majd öntsd fel egy kis vĂ­zzel, Ă©s hagyd fƑzni mĂ©g 10-15 percig.

    A garam masala fƱszer keverĂ©kben megtalĂĄlhatĂłk az összes alapvetƑ indiai fƱszer, de ha nem szereted, csökkentheted az adagjĂĄt.

    6

    A fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ a tamarind pĂ©pet Ă©s a sĂłt, majd keverd össze.

    A tamarind egy finom savanykås ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted citromlével.

    7

    Tålald a kész Vallarai Keerai Kootut forró pårolt rizzsel.

    A rizs jĂłl elnyeli a gazdag Ă­zeket, Ă­gy ideĂĄlis kĂ­sĂ©rƑje ennek az Ă©telnek.